AZ-talent beleeft met VS absolute droomavond

Djordje Mihailovic kon in de wedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis zijn geluk niet op. De aanvallende middenvelder van AZ was namens zijn land de absolute uitblinker en was voor een belangrijk gedeelte verantwoordelijk voor een klinkende zege.

Ruime zege Amerika

De Verenigde Staten speelden zondag al hun eerste wedstrijd. Tegen Jamaica kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl Trinidad en Tobago met 3-0 won van Saint Kitts en Nevis. Woensdagavond was het tijd voor het begin van de tweede speelronde, waarin Jamaica tegenstander Trinidad en Tobago met 4-1 versloeg.

Amerika had eveneens geen moeite om de 3 punten in de wacht te slepen. Binnen 20 minuten stond het land al op een 3-0 voorsprong. Mihailovic zorgde hoogstpersoonlijk voor de openingstreffer. Het was zijn eerste treffer sinds 28 januari 2019, toen hij in het oefenduel met Panama zijn tot dan toe enige doelpunt maakte.

Rechtsback Bryan Reynolds maakte in de veertiende minuut de tweede treffer, waarna de tegenstand van Saint Kitts en Nevis flink was geknakt. Jesus Ferreira zorgde voor het derde doelpunt en werkte binnen een half uur ook de 4-0 binnen. Het was tevens de ruststand, al besloten de Verenigde Staten na de theepauze gewoon door te gaan.

Slotakkoord voor Mihailovic

Kort na rust was het Ferreira die de score verder vergrootte, terwijl Mihailovic de laatste treffer voor zijn rekening nam. De middenvelder was naast zijn 2 treffers ook verantwoordelijk voor 2 assists, waarmee zijn succesvolle avond compleet was. Door de overwinning staan Amerika en Jamaica op 4 punten, terwijl Trinidad en Tobago een punt minder heeft.