Milan veegt Napoli van het veld, PSG verliest

Napoli heeft zondagavond een koekje van eigen deeg gekregen. De aanstaande landskampioen van Italië werd op eigen veld compleet afgetroefd door AC Milan: 0-4. Een duidelijk signaal richting de aanstaande Champions League-clash tussen beide teams.

Serie A-koploper verliest ruim

De aanvalsmachine van Napoli heeft dit seizoen veel indruk gemaakt. In de Champions League kregen clubs als Ajax en Liverpool daarmee te maken, maar ook de cijfers in de Serie A mogen imposant worden genoemd. Met 23 overwinningen in 27 wedstrijden en een doelsaldo van 64-16 begon de formatie van Luciano Spalletti als fiere koploper aan deze topwedstrijd.

Napoli kon geen beroep doen op steraanvaller Victor Osimhen, die een blessure heeft opgelopen. Zonder de goalgetter ging het zondagavond helemaal mis. In Napels wist AC Milan al voor rust een comfortabele marge tot stand te brengen. Rafael Leão nam de openingstreffer voor zijn rekening en Brahim Díaz zorgde al na 25 minuten voor de tweede treffer.

In de tweede helft liep de schade verder op. Opnieuw Leão besliste de wedstrijd voor AC Milan, dat dankzij Alexis Saelemaekers nog een vierde doelpunt opeiste.

Scoreverloop: 0-1 (17′) R. Leão, 0-2 (25′) B. Diaz, 0-3 (59′) R. Leão, 0-4 (67′) A. Saelemaekers

Ligue 1: PSG verliest van Lyon

Ook de koploper van Frankrijk heeft zondagavond een nederlaag geleden. De sterren van de Parijzenaars konden het niet bolwerken in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon: 0-1.

PSG gaat fier aan kop in de Ligue 1, maar de prestaties zijn al sinds januari wisselend te noemen. Tegen Lyon liep het opnieuw niet naar wens. Na een slimme aanvalsopzet werkte Bradley Barcola de bal binnen in de verre hoek, waardoor hij matchwinner werd namens de bezoekers.

Scoreverloop: 0-1 (56′) B. Barcola

Wie wint de onderlinge Champions League-clash?