‘Mijn telefoon staat aan, Ajax heeft altijd speciale plek in mijn hart’

Foto: ‘Mijn telefoon staat aan, Ajax heeft altijd speciale plek in mijn hart’

Het rommelt momenteel bij Ajax. Niet alleen op het veld, maar ook achter de schermen klopt er een hoop niet. Oud-voetballer Edo Ophof werd tijdens de Fluwelen Revolutie onder Johan Cruijff al eens genoemd als mogelijke oplossing (als directeur), hij weet dat het weer onrustig is in Amsterdam.

“Maar ik sta te ver van de interne organisatie af om een goed oordeel over het reilen en zeilen van de club te kunnen vormen. Johan wilde dat de club zou worden geleid door voetballers, omdat die de mentaliteit van de kleedkamer meenemen in de organisatie. Van alle oud-spelers is eigenlijk alleen Edwin van der Sar over. Ik hoop dat de voetbal- en clubvisie van Cruijff nog wordt gevolgd. Ook al besef ik ook wel dat die door de tijd aan kleine veranderingen onderhevig kan zijn”, vertelt Ophof vandaag in De Telegraaf.

Zou Ophof nog terug willen keren bij Ajax? “Mijn telefoon staat altijd aan en iedereen weet dat Ajax een speciale plek in mijn hart heeft. Ik vind het voor Ajax veel relevanter hoe men op korte termijn het lek boven krijgt, want het is duidelijk dat dit zo niet kan doorgaan. Ik ben echt wel geschrokken van het spel tegen FC Twente, met name toen het nog elf-tegen-elf was.”

‘Ajax is aangeschoten wild’

De oud-voetballer noemt Ajax ‘aangeschoten wild’. “In dit soort situaties is echter zelden één verhaal de reden van de misère, maar is het complexiteit die ergens toe leidt. Bij Ajax kampt men ook met de naweeën van het trieste vertrek van Marc Overmars en het eerdere afscheid van Wim Jonk, want de aankopen zijn in mijn ogen weleens beter geweest en de doorstroming van de jeugd is ook niet meer wat die is geweest.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 18:00.

Ajax moet Ophof binnenhalen

  • Ja, zou ik wel doen
  • Nee, zou ik niet doen
765+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie