“Mijn familie en vrienden juichen voor Union in ArenA”

Foto: “Mijn familie en vrienden juichen voor Union in ArenA”

Amsterdammer Sheraldo Becker keert donderdagavond terug in zijn geboortestad. De aanvaller van Union Berlin wil tegen zijn oude club Ajax laten zien wat hij in zijn mars heeft. De vleugelspeler weet dat zijn Amsterdamse vrienden en familie hem zullen supporten.

 Becker doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist er niet door te breken in de hoofdmacht. Via een omweg kwam hij in Berlijn, waar er momenteel mooie succes worden neergezet. “Toen ik hier voor het eerst kwam, ja.. iedereen wilde me helpen. Het was voor mij moeilijk, met de taal, met de intensiteit op training. Uiteindelijk is dit een warme club waar iedereen elkaar kent. Als je kijkt hoe we het de laatste jaren doen, maakt het ons een eenheid. Ik ben hier heel blij.”

Becker kijkt met een gevoel terug op zijn tijd bij Ajax. “Ik heb elf jaar bij Ajax gespeeld. Je hebt dan zo vaak de bal, krijgt hem altijd in de voeten. Bij andere clubs worden andere dingen gevraagd. Met mijn snelheid moest ik diep gaan, en dat was eerst niet makkelijk. Ik ben daar door veel goede trainers bij geholpen, uiteindelijk ging het goed.”

Pittige concurrentie in Amsterdam

De Surinamer had in de periode tussen 2014 en 2016 pittige concurrentie in de hoofdstad. Als je ziet wat er toen in het eerste rondliep, dat was een ploeg die vier keer op rij kampioen werd. Dan moet je als jonge speler op je kans wachten, mijn gevoel zei dat ik beter bij een andere club kon gaan spelen. Toen heb ik ervoor gekozen om uitgeleend te worden (aan PEC Zwolle, red.), dat voelde erg goed en zo ging het verder.”

Op de persconferentie vroeg een journalist zich af hoe men in Duitsland tegen Ajax aankijkt. “Iedereen weet dat Ajax een grote club is, dat ze altijd heel goede spelers hebben. Je ziet het aan het bereiken van de halve finale van de Champions League, aan het winnen van prijzen. Maar wij kijken niet zozeer naar hen, maar naar onszelf en hoe we hen het beste kunnen bestrijden. Mijn hele familie, mijn vrienden, ze zijn hier morgen. Dat voelt goed, in Duitsland lukt dat niet altijd. Ik denk dat ze morgen voor Union juichen, eigenlijk weet ik het wel zeker!”

Maakt Becker de eerste goal van de wedstrijd?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je Becker morgen schitteren?

  • Ja, heerlijke wedstrijd met zijn snelheid
  • Nee, hij wordt aan banden gelegd
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie