‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’

Foto: ‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’

Met Arne Slot heeft Nederland er een echte toptrainer bijgekregen. De 45-jarige trainer wist Feyenoord binnen anderhalf seizoen naar zijn hand te zetten en lijkt een nieuwe standaard neer te zetten in Nederland. “Middelmaat overleeft niet meer, omdat iedereen nu met eigen ogen kan zien dat het middelmaat is. Dat is allemaal de schuld van Arne Slot.”

‘Doorsnee is niet goed genoeg meer’

In zijn column haakt Sjoerd Mossou in over wat Arne Slot allemaal heeft aangepast in de het Nederlandse voetbalwereld. Volgens de journalist van het Algemeen Dagblad werd er hem iets duidelijk tijdens De Klassieker van afgelopen week toen de wedstrijd voor de eerste keer werd stilgelegd. “Bij de ene dug-out stond Arne Slot meteen zijn spelers te instrueren in woord en gebaar. Het ging hier duidelijk over details.” Aan de kant van Ajax ging het er heel anders aan toe volgens Mossou. “Iets verderop zat Maurice Steijn als een zombie in zijn stoel. Ook de trainer van Ajax stond na een tijdje even op om te overleggen, maar niet per se met zijn spelers, wel met scheidsrechter Serdar Gözübüyük.”

De sportjournalist lijkt zeer te spreken te zijn van wat Slot allemaal teweeg heeft gebracht in Nederland. “Het is niet overdreven te stellen dat Arne Slot de laatste paar jaar een volledig nieuwe standaard heeft gezet, in vrijwel alle opzichten. De lat is domweg hoger gelegd. Voor journalisten en voor toeschouwers. Voor analytici en voor spelers – en voor collega-trainers misschien nog wel het meest.”

Heeft Mossou een punt?

  • Ja, Slot laat zien hoe het moet in de voetbalwereld
  • Nee, dit is veel te overdreven er zijn meer toptrainers in Nederland
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie