Messi reageert op incidenten met Weghorst en Van Gaal: “Niet blij mee”

Foto: Messi reageert op incidenten met Weghorst en Van Gaal: “Niet blij mee”

Lionel Messi is achteraf niet blij met zijn gedrag tussen de WK-kwartfinale tussen Argentinië en Nederland in Qatar. De Argentijnse vedette had het aan de stok met Wout Weghorst en Louis van Gaal.

Na afloop van het verhitte duel wachtte Weghorst Messi op om hem de hand te schudden en zijn te vragen. “Waar kijk jij naar? Gek. Loop door”, snauwde de Zuid-Amerikaan. Nu zegt de wereldkampioen tegenover TyC Sports dat hij er niet bij nadacht. “Ik ben niet blij met wat ik deed. Ik ben niet blij dat ik ‘loop door’ zei, enzovoorts. Maar in het heetst van de strijd, als er veel druk bij komt, gebeurt alles snel. Je reageert zoals je reageert.”

Messi benutte een penalty en maakte zo de 0-2 in het duel. Kijkend naar Louis van Gaal vierde de aanvaller zijn treffer met een zogeheten Topo Gigio. Dit gebaar maakte Juan Román Riquelme tijdens zijn carrière na goals. Riquelme, een jeugdheld en goede vriend van Messi, had bij FC Barcelona een zeer moeizame relatie met Van Gaal. Het gebeurde op dat moment”, zegt Messi over het juichgebaar.

“Niet blij mee”

“Hij kwam naar me toe en hij wist wat er voor de wedstrijd was gezegd, wat hij had gezegd”, aldus Messi over de Nederlandse trainer. “Voorafgaand aan de wedstrijd vroegen sommige teamgenoten zelfs of ik gezien had wat hij had gezegd. Het werd 0-2 en op dat moment deed ik dat. Ik ben er niet blij mee.” Messi stelt dat er ‘niets gepland’ was. “Het gebeurde gewoon. Ik vond het niet prettig om zo over te komen, maar zulke dingen gebeuren.”

Na het behalve van de wereldtitel sprak Messi met Riquelme. “Hij stuurde berichtjes naar me na de wedstrijden. We praten af en toe met elkaar. Hij heeft bij Barcelona wat problemen gehad met Van Gaal en daar hebben we het gisteren nog over gehad.”

Maakt Messi de eerste goal tegen Montpellier?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij dergelijk gedrag verwacht van Messi?

  • Ja, geen verrassing
  • Nee, totaal niet
806+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie