“Messi is slim genoeg om aan te geven wanneer hij moet rusten”

Lionel Messi begon geweldig aan zijn eerste weken bij Inter Miami. Na de interlandperiode moet hij noodgedwongen even rust nemen wegens pijntjes. Trainer Gerardo Martino geeft aan dat de Argentijnse aanvaller zelf heeft aangegeven dat hij moet rusten. “Het lijkt erop dat hij het vermogen heeft om zelfs binnen een wedstrijd aan te geven wanneer hij rustig aan moet doen”, verteld Martino nadat Messi in de eerst helft van een wedstrijd zelf aangaf te moeten worden gewisseld.

Kennis over eigen lichaam

In de competitiewedstrijd tegen Toronto stond Lionel Messi in de basis. Na ongeveer 35 minuten was de Wereldkampioen klaar met zijn wedstrijd. Hij communiceerde met Martino en gaf aan te moeten worden gewisseld. In het persmoment na de wedstrijd legde de Argentijnse trainer de situatie uit. “Het is goed voor mij dat hij zich ervan bewust wordt dat er momenten zijn waarop je moet stoppen.” Volgens de trainer van Miami had de 36-jarige linkspoot namelijk last van een oud litteken. In de zelfde wedstrijd moet ploeggenoot Jordi Alba het veld ook met een blessure verlaten. De Spaanse linksachter heeft last zijn spieren, maar het zou om een vermoeidheid van de spieren gaan en niets langdurigs.

Of beide spelers in de volgende competitiewedstrijd weer aan de start kunnen verschijnen weet Martino nog niet. “Dag na dag zullen we het evalueren.” Messi en Alba moesten het veld dan wel verlaten, maar met Sergio Busquets op het veld werd er uiteindelijk alsnog met 4-0 van Toronto gewonnen door de club.