Londen ontploft na bizarre eigen goal Emiliano Martínez

Afgelopen midweek kwam Manchester City al met Arsenal op gelijke hoogte door met 1-3 te winnen in Londen, nu dreigden de Citizens ook over de concurrent heen te kunnen gaan denderen. The Gunners wonnen in minuut 93 echter alsnóg, van Aston Villa.

De thuisploeg kwam nochtans al heel vroeg op voorsprong via de prima spelende spits Ollie Watkins. Tien minuten later schoof Bukayo Saka echter – op imposante wijze – al weer de gelijkmaker tegen de touwen.

Lang nagenieten zat er niet in, want met een half uur spelen op de klok zette vedette Philippe Coutinho de gastheren andermaal op voorsprong. Arsenal had veel balbezit en ook wel mogelijkheden her en der, maar doordrukken lukte de mannen van coach Mikel Arteta maar niet.

Gemis Jesus

Met nog een half uur te spelen scoorde oud-PSV’er Oleksandr Zinchenko nog wel de 2-2, maar verder dan dat leken de hoofdstedelingen niet te komen. Met name Saka was er nog wel meermaals dichtbij, maar het gemis van de geblesseerde spits Gabriel Jesus blijft duidelijk voelbaar.

In minuut 93 was het echter alsnog raak: de in januari van Chelsea overgenomen Jorginho zag een afstandsschot via de lat en het achterhoofd van de Argentijnse Emiliano Martínez nog binnenvallen. Het slotakkoord was voor flankflitser Gabriel Martinelli in de vijfde minuut van de blessuretijd.

Manchester City speelt later vandaag tegen promovendus Nottingham Forrest, in het eigen Etihad Stadium. Arsenal staat nu weer drie punten voor.

Scoreverloop: 1-0 (06′) Ollie Watkins, 1-1 (16′) Bukayo Saka, 2-1 (31′) Philippe Coutinho, 2-2 (61′) Oleksandr Zinchenko, 2-3 (90+3′) Emiliano Martinez (eigen doelpunt), 2-4 (90+5′) Gabriel Martinelli