Lodeweges verklaart ‘verrassende’ Ajax-aanstelling

Foto: Lodeweges verklaart ‘verrassende’ Ajax-aanstelling

Ajax besloot eerder deze week om met John Heitinga het seizoen af te maken. Daarbij krijgt de jonge oefenmeester hulp van de ervaren Dwight Lodeweges. De voormalig assistent-bondscoach van Oranje kon de kans niet laten schieten, al vindt hij de stap wel jammer voor zijn amateurclub VVOG, waar hij hoofdtrainer was.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft Lodeweges aan waarom hij voor Ajax heeft gekozen. “Ik wil dit nog een keer meemaken.” Kort voor de laatste training van zijn club VVOG ter voorbereiding op komend weekend nam Lodeweges afscheid van zijn amateurclub. “Ik heb kort gezegd dat ik maandagavond plotseling gebeld werd door John Heitinga. Ik vind het nu heel jammer dat ik stop en heb het gevoel dat ik ze in de steek laat. Maar ik kon deze kans niet laten schieten. Ik heb gezegd dat ik ze zal missen en ze gaven een mooi applaus.”

Gesprekken met Ajax

De ervaren oefenmeester stond dinsdagavond nog op het vel bij VVOG, maar stelde dat er toen al beweging was richting een mogelijke overgang naar Ajax. “Ik heb dinsdag een gesprek gehad met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar van Ajax. Ik heb bij PSV en Oranje gezeten, als assistent van Ronald Koeman. Schijnbaar is ze dat opgevallen en hebben ze informatie ingewonnen bij mensen die goede feedback hebben gegeven over mij in die rol.”

Een dag later werd de knoop definitief doorgehakt door Lodeweges, die woensdag opnieuw om tafel zat met Ajax. “Ik laat dit niet voorbij lopen en ga dit gewoon doen. Woensdagavond zijn we eruit gekomen, donderdagochtend heb ik mijn contract tot eind mei getekend. Ik heb nog nooit met Heitinga gewerkt, maar ga hem helpen Ajax weer op de rails te krijgen.”

Lodeweges onthulde dat hij wel een clausule in zijn contract bij VVOG had laten opnemen. “Ik ben heel open geweest. had in mijn contract opgenomen dat als een club uit de top-drie kwam of een functie als (assistent)bondscoach, ik weg zou kunnen. Maar ik had niet verwacht dat dit nog zou komen.”

Is de aanstelling van Lodeweges een goede keuze van Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
540+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie