Laporta blaast Barcelona-soap nieuw leven in

Foto: Laporta blaast Barcelona-soap nieuw leven in

Joan Laporta heeft namens Barcelona gereageerd op het nieuws van de UEFA dat het een eigen onderzoek start in de zaak Negreira. De president van de club vindt het niet de juiste weg en eist dan ook dat deze de uitspraak van de rechtbank afwacht, zo meldt Voetbal International.

Problemen voor Barcelona

De Spaanse topclub zou in het verleden opmerkelijke betalingen hebben gedaan aan scheidsrechtersbaas José Maria Negreira. Er vindt in het land dan ook een uitgebreid onderzoek plaats naar de geldstromen, waarmee Barcelona flink onder vuur ligt. Volgens Laporta is zijn club echter onschuldig en zou dit dan ook uit het onderzoek komen.

Waar LaLiga eerder liet weten dat het in ieder geval geen gebruikmaakt van sportieve sancties, sluit de UEFA dit niet uit voor Europese competities. Het zou Barcelona minimaal honderd miljoen euro kosten wanneer de voetbalbond dat besluit, waardoor Barcelona met Laporta inmiddels de tegenaanval heeft ingezet.

Laporta duidelijk richting UEFA

Volgens Laporta moet de UEFA gewoon het onderzoek afwachten. Als de bond alsnog tot een sportieve sanctie overgaat, dan klaagt de club deze aan en wil het een vergoeding van honderd miljoen euro zien. Barcelona heeft daarin de sponsorinkomsten die het op dat moment misloopt, nog niet meegerekend. Voorlopig is het echter afwachten welke stappen alle partijen gaan zetten.

Verliest Barcelona op bezoek bij Elche?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de actie van Laporta begrijpelijk?

  • Ja, zeker
  • Nee, belachelijk
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie