Lang: ‘Ik kan Oranje aan de EK-titel helpen’

Foto: Lang: ‘Ik kan Oranje aan de EK-titel helpen’

Noa Lang moest de afgelopen interlandperiode van het Nederlands elftal missen. De aanvaller van Club Brugge zat nog wel bij de voorselectie van Oranje, maar werd niet opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Ook niet toen Steven Bergwijn en Cody Gakpo moesten afhaken, wat hard aankwam bij Lang.

Niet eens met keuze Koeman

In gesprek met De Telegraaf baalt Lang er nog altijd van dat hij toen geen kans heeft gekregen van Koeman. “Elke bondscoach heeft recht op zijn eigen keuze. Ik was het er niet mee eens. Maar wat moest ik doen? Gaan lopen stampvoeten? Hij heeft kort uitgelegd waarom hij me niet selecteerde.”

Via zijn eigen Instagramaccount maakte Lang duidelijk dat hij het niet eens was met de beslissing van Koeman. “Maar dat was pas, nadat Steven Bergwijn afhaakte, want daarvoor dacht ik: ik ga gewoon keihard mijn best doen en zorgen dat de KNVB niet meer om me heen kan. Maar bij een volgende teleurstelling komt dan toch die emotionele jongen met een bepaalde trots in me naar boven. Het is een leermoment. Al heb ik er geen spijt van.”

Lang denkt dat Koeman een fout heeft gemaakt door hem niet op te nemen in de selectie. “Ik denk dat Oranje me vooral in de wedstrijd tegen Gibraltar nodig had, omdat ik goed ben in de kleine ruimte. Nu moet ik de komende tijd mijn voeten laten spreken en zorgen dat het alleen maar over de voetballer Noa Lang gaat.” Volgens de aanvaller kan hij nog een prominente rol gaan spelen bij Oranje. “Uiteindelijk ben ik wel een voetballer die met zijn flitsen kan bijdragen aan een eventueel Europees kampioenschap van Nederland, denk ik. Omdat ik met mijn acties het verschil kan maken.”

Moet Koeman Lang de volgende keer oproepen voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie