Kritiek op Ajacied: ‘Moet stappen maken voor de top’

Foto: Kritiek op Ajacied: ‘Moet stappen maken voor de top’

Ajax draait op volle toeren de laatste weken, maar toch verkeert lang niet iedere speler in bloedvorm. Zo sukkelt middenvelder Ryan Gravenberch nu toch al enkele weken met zijn vormpeil, ziet ook oud-Ajacied Theo Janssen.

“Het is een fantastische speler, maar uiteindelijk maakt het niet zo veel uit of je 19 of 33 bent. Hij staat bij Ajax 1 op het veld en nu was hij heel beslissend, maar hiervoor heeft hij wedstrijden gehad waarin hij veel balverlies had en slordig was”, constateert Janssen in Studio Voetbal. “Natuurlijk moet hij nog stapjes maken, maar je staat iedere week in de basis en dan word je ook beoordeeld als volwaardig prof en een goede speler. Je mag er ook kritisch op zijn. Wij gaan er allemaal vanuit dat Gravenberch over een paar jaar bij een absolute topclub speelt, maar dan moet hij wel stappen maken.”

Zit Gravenberch wel echt in een vormdip?

Ibrahim Afellay countert zijn tafelgenoot: “Als je nog steeds zo veel kunt leveren als hij doet, dan zit je zeker niet in een vormdip. We praten over een jongen die negentien jaar is. Mag hij ook een keer een mindere wedstrijd spelen? Hij is een jongen die zó lang is, maar toch technisch begaafd.”

Pierre van Hooijdonk zit er tussenin: ook hij heeft hogere verwachtingen van Gravenberch, maar predikt wel realisme. “Je mag dingen verwachten, maar wel dingen die horen bij zijn spel. Als je van hem verwacht dat hij twaalf of dertien doelpunten kan maken, dat slaat nergens op. Hij wordt ook niet de koning van de assists.”

Ten Hag verdedigt zijn pupil

Eerder zei coach Erik ten Hag al over zijn pupil: “Een vormdip? Hij verkeert helemaal niet in een vormdip. Hij speelt gewoon uitstekend en dat doet hij in bijna alle wedstrijden. Hij haalt een heel stabiel niveau. Dat het altijd beter kan, eisen wij ook. En dat eist hij ook van zichzelf. Hij is heel kritisch naar zichzelf toe. Dat hij op een heel goed niveau zit, is wel heel duidelijk en helder. Hij heeft dit seizoen schitterende wedstrijden gespeeld.”

Het eerste doelpunt van Gravenberch tegen Sporting is geld waard! Zet in en win 21x je inleg!

Eens met Theo Janssen?

  • Ja, Gravenberch heeft een vormdip
  • Nee, Gravenberch is nog altijd goed bezig
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie