“Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten”

Foto: “Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten”

Orkun Kökcü weigerde gisteren om met de regenboogaanvoerdersband om zijn arm te spelen, wegens zijn geloofsovertuiging. De Turk ligt flink onder vuur in ons land, maar Willem van Hanegem laat een tegengesteld geluid horen.

De Kromme schrijft namelijk in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Ze raakten maar niet uitgepraat over het feit dat Orkun Kökcü de aanvoerdersband met al die kleurtjes niet wilde dragen tegen AZ. Want als je even niet in de pas loopt, duikt de hele goegemeente erop tegenwoordig.”

“Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten”, vindt het Feyenoord-icoon. “Natuurlijk moet er voor iedereen plaats zijn in het leven en zeker ook in de de voetballerij. Hoe je eruit ziet of waar je voorkeur in de liefde ligt; het mag echt allemaal niets uitmaken. Maar ik heb niets met al die achter een bureau bedachte acties waar zo’n gedwongen karakter omheen hangt. Want juist dat geeft mensen vaak weer het idee dat ze een tegengeluid moeten laten horen.”

Oud en wijs genoeg?

Van Hanegem vervolgt: “Kökcü wilde niet en hij is oud en wijs genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen. Dat moet je respecteren. Zoals ik op televisie bij ESPN ook de bondscoach van de vrouwen, Andries Jonker, zag zitten zonder regenboogspeldje. Dat mag hij toch? Frank Arnesen en de andere gasten hadden er wel eentje op hun jasje zitten. Prima, maar het moet niet worden verplicht.”

TIP: Verdien 1.25 keer je inleg als Feyenoord van Fortuna Sittard wint!

Ben jij het met Van Hanegem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie