Kökçü doet ‘opvallende’ onthulling over kampioensaspiraties Feyenoord

Foto: Kökçü doet ‘opvallende’ onthulling over kampioensaspiraties Feyenoord

Hoewel Feyenoord momenteel koploper is van de Eredivisie is Orkun Kökçü nog niet zeker of Feyenoord dit seizoen daadwerkelijk kampioen gaat worden. De middenvelder is echter wel van mening dat de Rotterdammers dit seizoen zeker kampioen waren geworden als er niet zoveel spelers vertrokken waren.

Feyenoord zag maar liefst vijftien spelers vertrekken afgelopen zomer, waardoor er bij Kökçü twijfels ontstonden of de Rotterdammers nog wel om de prijzen mee konden spelen. In gesprek met Voetbal International vertelde de middenvelder in de afgelopen transferperiode ook zijn zorgen te hebben geuit richting trainer Arne Slot. “Tijdens die window heb ik met hem gesproken. Letterlijk zei ik: Trainer, ik wil voor prijzen spelen, maar iedereen gaat weg!

Topprestaties Feyenoord

De oefenmeester stelde de Turk international echter enigszins gerust. “Ik kan je niet beloven dat we prijzen gaan winnen, maar competitief zullen we wel zijn, hoor. Heb een beetje vertrouwen.” Die woorden betalen zich nu uit ziet Kökçü. “We staan bovenaan, zitten nog in het bekertoernooi en hebben ons geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. En dat met een selectie waarin vijftien spelers zijn vervangen. Tegelijkertijd: met de ploeg van vorig jaar waren we dit seizoen kampioen geworden. Ben ik heilig van overtuigd.”

De spelmaker ziet wel een verandering ten opzicht van vorig seizoen binnen de selectie. “Wat we wel weer hebben, is teamgeest. We zijn bereid voor elkaar door het vuur te gaan, dat is wel een goede basis. Tot nu toe hebben we ook maar een keer verloren, uit tegen PSV. Met zo veel nieuwe spelers is het soms nog steeds wel een beetje zoeken, kun je nagaan als het straks echt staat.”

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Wordt Feyenoord kampioen?

  • Ja
  • Nee
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie