Koeman gooit Oranje-opstelling op de schop

Foto: Koeman gooit Oranje-opstelling op de schop

Ronald Koeman is niet van plan om af te stappen van het 4-3-3-systeem. Het Nederlands elftal verloor vrijdagavond in dat systeem kansloos van Frankrijk (4-0), maar de Oranje-bondscoach vindt het te gemakkelijk om de nederlaag op het gekozen systeem af te schuiven. Koeman wijt de nederlaag vooral aan persoonlijke fouten en zinspeelt op revanche tegen Gibraltar, dat met ruime cijfers verslagen moet worden.

Koeman houdt vast aan gekozen systeem

In aanloop naar het duel met Gibraltar laat Koeman weten niet drastisch het roer te willen omgooien. “Ik heb vertrouwen in het systeem en geen seconde twijfel dat we het anders hadden moeten doen tegen Frankrijk of anders gaan doen. Het wordt absoluut beter, daar ben ik van overtuigd. Tegen Gibraltar, een totaal andere ploeg dan Frankrijk, krijgen we de kans om het een en ander recht te zetten. De eerste stap is winnen en de tweede stap is zoveel mogelijk goals maken, want Gibraltar staat boven Nederland in de EK-kwalificatiepoule.”

Volgens De Telegraaf moet onder meer spits Wout Weghorst maandagavond voor de doelpunten gaan zorgen. De ochtendkrant baseert dat op de woorden van Koeman, die hamerde op ‘een goede bezetting voor de goal’ om op die manier tot veel doelpunten te komen. Wanneer de spits van Manchester United in de basis begint, dan zal Memphis Depay naar de positie van linksbuiten verhuizen.

Wisselingen op komst bij Oranje

Het is nog niet duidelijk of Mats Wieffer ook zijn opwachting kan maken, wat ook geldt voor Cody Gakpo en Matthijs de Ligt. Laatstgenoemde lijkt in ieder geval te kunnen rekenen op een basisplaats. “De Ligt voelde zich al wat eerder weer goed dan Cody”, vertelde Koeman, die vandaag (maandag, red.) een definitieve beslissing neemt. De ochtendkrant verwacht dat De Ligt in plaats van Jurriën Timber zal gaan beginnen, terwijl ook Kenneth Taylor op de bank zal moeten beginnen. Denzel Dumfries keert weer terug van een schorsing en zal als rechtsback beginnen, terwijl er ook een basisplaats in het verschiet ligt voor Doneyll Malen, die een goede invalbeurt kende tegen Frankrijk.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Simons; Malen, Weghorst, Depay.

Wint Nederland met 5-0 van Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie moet er volgens jou op tien spelen bij Oranje?

  • Simons
  • Wijnaldum
  • Klaassen
  • Berghuis
1233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie