‘Koeman-flater: nieuwe Ziyech bij Oranje’

Foto: ‘Koeman-flater: nieuwe Ziyech bij Oranje’

Bondscoach Louis van Gaal nam Jeremie Frimpong mee naar het WK in Qatar, maar de rechtsback van Bayer Leverkusen maakte geen minuut voor het Nederlands elftal en zou daarom alsnog voor Ghana kunnen kiezen. En de keuze van Van Gaals opvolger Ronald Koeman om hem links te laten liggen helpt daar natuurlijk niet bij.

Jeremie Frimpong kan naar Ghana switchen

Op zijn persconferentie werd Koeman gevraagd naar zijn keuze om Frimpong thuis te laten: “Dat heeft te maken met het systeem”, zei hij. Hij is meer rechtsbuiten dan rechtsback. En mijn rechtsback moet in eerste instantie heel goed kunnen verdedigen. Hij heeft te weinig wedstrijden in een viermansdefensie gespeeld. Met name het verdedigen roept twijfels bij me op.”

Frimpong, die wekelijks de pannen van het dak speelt bij Leverkusen (de nummer 8 van de Bundesliga weliswaar, maar geen kleine jongen), zal ongetwijfeld beteuterd zijn geweest. Onlangs liet hij immers nog over de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden weten: “Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf voor het volgende WK gold. Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman het vertrouwen te winnen.” Daarna zei hij over tegenstander Frankrijk: “In de WK-finale steunde ik Frankrijk. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. I love it there.”

Engeland of Ghana?

De vleugelverdediger heeft nu afgezegd voor Jong Oranje en zou voor een interlandloopbaan bij Ghana of Engeland kunnen kiezen. The Three Lions beschikken op rechts al over Reece James, Trent Alexander-Arnold en Kieran Trippier en lijken dus géén optie te zijn. Het land van Ajacied Mohammed Kudus is dat vermoedelijk wel.

Moet Frimpong voor Ghana kiezen?

  • Ja
  • Nee
1487+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie