Kieft vreest ‘Tadic-effect’: “Ze zijn bang”

Foto: Kieft vreest ‘Tadic-effect’: “Ze zijn bang”

De technische staf van Ajax heeft gefaald door Brian Brobbey niet het vertrouwen te schenken bij Ajax. Die conclusie trekt Wim Kieft, die zelfs de indruk heeft dat John Heitinga hierdoor gaat sneuvelen.

Oud-international roept om Brobbey

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Brobbey is potentieel een speler voor het Nederlands elftal. Niet voor niets was hij in beeld bij de vorige bondscoach Louis van Gaal en zat hij bij de eerste selectie van Ronald Koeman. Zonder in actie te komen trouwens. Dat is wel het verhaal bij eerder RB Leipzig en dit seizoen ook bij Ajax.”

“Zijn achtereenvolgende trainers Erik ten Hag, Alfred Schreuder en John Heitinga zullen best goede argumenten of data kunnen overleggen om niet voor Brobbey te kiezen”, zo vervolgt Kieft. “Maar als iemand eerst geen uurtje kan spelen en vervolgens in de bekerfinale 120 minuten gas geeft, de strijd aan gaat met twee en soms drie PSV-verdedigers, dan maak je niemand wijs dat hij een week eerder geen 90 minuten kan spelen.”

Teambelang moet voorop staan

Kieft vraagt zich af of er ‘soms iets anders speelt’. De oud-international denkt daarbij meteen aan de rol van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. “Ze zijn waarschijnlijk toch bang hem te passeren hoewel hij al een tijdje niet levert. Maar trainers zijn trainers om beslissingen te nemen in het teambelang. Hoe hard dit voor een individu ook kan zijn.”

Volgens Kieft had de Ajax-staf al veel eerder voor Brobbey moeten kiezen. “Door dit niet te doen, hebben deze twee Ajax-trainers zichzelf in de voet geschoten en gaat Ajax waarschijnlijk op zoek naar weer een nieuwe trainer.”

Scoort Brobbey tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
930+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie