‘Juventus wil oud-Ajacied definitief inlijven’

Foto: ‘Juventus wil oud-Ajacied definitief inlijven’

Juventus is volgens de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano voornemens om Arek Milik na het seizoen definitief binnen te halen. De club zou namelijk zeer tevreden zijn over zijn verrichtingen in Turijn.

Tevredenheid over Milik

Milik speelde in het begin van zijn loopbaan bij onder meer Bayer Leverkusen en FC Augsburg. Zijn overstap naar Ajax zorgde er vervolgens voor dat hij definitief doorbrak in Europa. Na twee seizoenen klopte Napoli aan, waar hij naam maakte en uiteindelijk overstapte naar Olympique Marseille.

De Fransen verhuurden hem dit voetbaljaar aan Juventus. In Turijn kreeg hij vooralsnog elf basisplaatsen toebedeeld en mocht hij acht keer invallen. Met zes doelpunten en een assist was hij dit seizoen meermaals van waarde voor zijn team, al hoopt de club dat de 29-jarige Pool de komende jaren nog meer voor Juventus kan betekenen.

Juventus heeft de mogelijkheid om hem aan het einde van het seizoen definitief in te lijven en is naar verluidt van plan om van deze optie gebruik te maken. Het moet daarvoor wel zeven miljoen euro naar Olympique Marseille overmaken, maar dat lijkt geen probleem te zijn voor de vereniging. Binnenkort wordt dan ook een gesprek verwacht.

Stroef Juventus

Juventus wacht alweer een aantal jaren op de landstitel. Waar het tussen 2012 en 2020 jaarlijks het kampioenschap vierde, lukte het daarna niet meer om op de eerste plek te eindigen. Mede door de 15 punten aftrek die het dit seizoen kreeg, staat het op de zevende plaats in de Serie A en lijkt het Champions League mis te lopen.

Wint Juventus dit seizoen de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Milik goed genoeg voor Juventus?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie