Jans doet opzienbarende Feyenoord-uitspraak

Foto: Jans doet opzienbarende Feyenoord-uitspraak

Ron Jans heeft zich dinsdagavond laten verleiden tot een opmerkelijke uitspraak. Volgens de trainer van FC Twente is Ramiz Zerrouki ‘veel te goed voor Feyenoord’.

Feyenoord probeerde de afgelopen weken opnieuw om Zerrouki los te werken bij Twente, maar net als in de zomer mislukte deze poging. Op de nieuwjaarsreceptie van de Tukkers sprak Jans lovende woorden over de middenvelder. “Ik hou er niet zo van om er één speler uit te richten, maar daar maak ik maar een keer een uitzondering op. Deze jongen is een speciaal verhaal, ook voor mij. Toen ik kwam wist ik niet zo goed wie hij was.”

Jans vervolgt: “Nu dit allemaal gebeurd was, vond ik het zelf ook wel lastig. Je begrijpt hem, maar je kunt je kinderen niet altijd hun zin geven. We zijn met iets bezig. We hebben met elkaar gezeten en ik heb gezegd dat ik hem op wilde stellen. Alleen daar heb ik jou wel bij nodig, een topsporter kan met druk omgaan, maar dat zit meer in je hoofd dan op het veld. Jij moet maar aangeven of jij in je hoofd klaar bent om te spelen.”

Tegen Ajax (0-0) maakte Zerrouki indruk bij FC Twente. Jans: “Vanaf de eerste minuut zag ik hem spelen en wist ik dat het goed zat. Ik vond dat hij daar echt een absolute topprestatie heeft geleverd op metaal en voetballend niveau. Meeste balonderscheppingen, meeste passes, zes passes in de zestien waarmee je medespelers in de goede positie brengt. Ramiz is in mijn ogen volledig geslaagd voor de test en hij is veel te goed voor Feyenoord.”

Twente zag een tussentijds vertrek van Zerrouki niet zitten. In de zomer mag de Nederlandse Algerijn desgewenst alsnog vertrekken, mits er een goed bod op tafel komt.

Eindigt FC Twente in de topdrie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
2096+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie