Jahanbakhsh: “Gevoel dat we nog konden winnen”

Foto: Jahanbakhsh: “Gevoel dat we nog konden winnen”

Alireza Jahanbakhsh was als invaller goud waard voor Feyenoord door de 1-1 tegen de touwen te schieten tegen FC Utrecht. De Iraniër kon een driepunter voor de Rotterdammers echter niet forceren.

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden”, reageert Jahanbakhsh bij ESPN. “We wisten dat ze de eerste tien minuten volle bak gingen komen. FC Utrecht kreeg in de eerste helft één kans, maar die scoren ze wel. In de tweede helft moesten we beter presteren en ik heb zelf geprobeerd om goede acties te maken en om belangrijk te zijn vanaf de rechterkant.”

‘Konden nog winnen’

“Gelukkig heb ik gescoord, maar we hadden meer doelpunten kunnen maken vandaag. Dat is alleen niet gebeurd. In de laatste 25 minuten waren we in de positie om meer kansen te creëren. We hebben uiteindelijk nog gescoord (Santiago Gimenez, red.), maar dat was buitenspel. Helaas hebben we niet de drie punten gepakt, maar in de laatste twintig minuten had ik wel het gevoel dat we nog konden winnen.”

“Met name na mijn goal had ik het gevoel dat we nog konden winnen”, vervolgt Jahanbakhsh. “Dat gebeurde alleen niet, waardoor we hier twee punten laten liggen. Als aanvaller moet je acties maken, assists geven en scoren. Dat is het belangrijkste en dat had ik in mijn hoofd toen ik inviel. Als invaller probeer je om de wedstrijd te veranderen en om belangrijk te zijn. Een uitwedstrijd tegen FC Utrecht is altijd lastig. Misschien hadden we in de eerste twintig minuten een beetje moeite, maar daarna waren wij de betere partij. FC Utrecht was heel compact, met name in het midden. Dan probeer je naar de zijkanten te gaan, maar dat pakte Utrecht goed op.”

Concurrentiestrijd

Dat er zoveel concurrentie in de ploeg zit, vindt Jahanbakhsh alleen maar iets goeds. “We hebben de competitie, de beker en de Europa League. Om iets te winnen moet je flexibel zijn. Als je op elke positie twee of drie goede en fitte spelers hebt, dan kan dat heel belangrijk zijn. We hebben een hele goede selectie en natuurlijk maakt concurrentie het team beter. Ik probeer mezelf iedere dag te pushen om beter te worden. Als de trainer mij nodig heeft, wil ik belangrijk zijn.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jahanbakhsh hoort in de basis

  • Eens
  • Oneens
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie