Italië weet EK-stunt Oostenrijk maar net te verijdelen

Foto: Italië weet EK-stunt Oostenrijk maar net te verijdelen

Italië had op zaterdagavond alle moeite van de wereld om Oostenrijk te verslaan in de achtste finale van het Europees kampioenschap. Er werd niet gescoord in de reguliere speeltijd, maar in de verlenging was het Federico Chiesa die voor de verlossing zorgde, waarna Matteo Pessina de 2-0 maakte. De 2-1 van Sasa Kalajdzic betekende nog eventjes billenknijpen voor de Italianen.

Het duel in het Londense Wembley Stadium begon gelijk met een harde overtreding van de voormalige FC Twente-spits Marko Arnautovic, die Nicolò Barella pijn deed. Scheidsrechter Anthony Taylor gaf de ‘geniale gek’ meteen een gele kaart. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor linksback Leonardo Spinazzola, die behoorlijk verwoestend uithaalde maar zijn inzet naast het doel van keeper Daniel Bachmann zag belanden. Vlak daarna kreeg Barella óók al een goede mogelijkheid, maar hij vond de goalie van Oostenrijk op zijn weg.

De Oostenrijkers stelden daar wel wat tegenover, zij het op de counter. Arnautovic liet een paar mooie dingen zien, maar hij miste vaak nét het overzicht om echt gevaarlijk te worden of een van zijn ploeggenoten in stelling te brengen. Ciro Immobile was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. De spits van SS Lazio haalde verrassend uit en raakte de kruising, zijn poging had eigenlijk een beter lot verdiend.

Italië had aan het begin van de tweede helft nog wel het betere van het spel, maar het spelbeeld veranderde wel wat langzaam. Er kroop wat angst in het team van bondscoach Roberto Mancini en op een gegeven moment leek Arnautovic zelfs de 0-1 te maken. Het ‘stuntdoelpunt’ van de spits werd echter afgekeurd wegens buitenspel, na de check van de videoscheidsrechter. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft, waardoor het dus verlengen werd.

In de verlenging werd het dan tóch 1-0 voor Italië: Chiesa controleerde de bal met zijn hoofd, kapte Konrad Laimer uit en verschalkte Bachmann. Pessina tekende vervolgens voor de beslissende 2-0. Kalajdzic bracht de spanning terug door de 2-1 te maken uit een corner, maar verder kwam Oostenrijk niet.

Scoreverloop: 1-0 (95′) F. Chiesa, 2-0 (105′) M. Pessina, 2-1 (114′) S. Kalajdzic

Had jij het Oostenrijk gegund?

  • Ik wel
  • Ik niet
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie