Huiberts heeft teleurstellend nieuws voor Ajax, Feyenoord en PSV

Foto: Huiberts heeft teleurstellend nieuws voor Ajax, Feyenoord en PSV

Max Huiberts is trots dat AZ in de halve finale van de Conference League staat. Mede vanwege deze prestatie verwacht de technisch directeur van de Alkmaarders dat er komende zomer interesse zal zijn voor meerdere spelers. Uitsluitend bij een respectabel bedrag is de club echter bereid om spelers te laten gaan.

Veelbelovende toekomst AZ

In de uitzending van Goedemorgen Eredivisie op ESPN laat Huiberts weten dat AZ met een eigen vermogen van zestig miljoen euro financieel uitstekend ervoor staat. Het zorgt ervoor dat de club in een nieuwe fase is beland en de komende jaren veel potentie heeft. Hij hoopt daarom ook komend seizoen over een sterke selectie te beschikken.

Interesse van Ajax, Feyenoord en PSV

Huiberts staat naar eigen zeggen niet te springen om spelers naar Ajax, PSV en Feyenoord te laten gaan. Afgelopen winterstop kwamen de Eindhovenaren nog langs voor een poging om Jesper Karlsson los te weken. De buitenspeler moest als vervanger dienen van Noni Madueke en Cody Gakpo, maar bleek uiteindelijk onhaalbaar te zijn.

Volgens Huiberts kon AZ dit besluit goed verdedigen, omdat het in de Eredivisie nog volop meedeed voor de bovenste posities. “Op het moment dat je in strijd bent met clubs als PSV, Ajax en Feyenoord, dan zou het gek zijn om één van je beste spelers te verkopen aan een ploeg die je wilt verslaan. Dat zou niet logisch zijn”, zo vertelt hij.

Hij sluit niet uit dat aankomende zomer alsnog een aantal spelers een transfer zullen maken, maar wil het liefst niet onderhandelen met de drie Nederlandse topclubs. Het zou slecht nieuws betekenen voor Ajax, dat naar verluidt Tijjani Reijnders hoopt binnen te halen. “Aan het einde van het seizoen kunnen sterkhouders vertrekken, dat weten we. Maar we hoeven niet per se spelers te verkopen.”

Heeft Huiberts gelijk?

  • Ja, logisch besluit
  • Nee, ik vind van niet
1958+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie