”Hongerige’ Blind sloeg PSV-aanbod af’

Foto: ”Hongerige’ Blind sloeg PSV-aanbod af’

Daley Blind maakte deze transferperiode een verrassende overstap van Ajax naar Bayern München. Toch was der Rekordmeister niet de enige club die interesse toonde in Blind, die volgens zaakwaarnemer Kees Vos ook naar onder andere de Premier League had gekund. Tevens informeerde ook PSV naar de diensten van de verdediger meldt Voetbal International.

Het leek erop dat Blind naar Royal Antwerp FC of Real Sociedad zou gaan, maar Bayern kwam ineens als verrassing uit de hoge hoed. In gesprek met de NOS zegt Vos dat er echter nog veel meer belangstelling was voor de verdediger. “Een aantal clubs de Primera División, Premier League en Major League Soccer was zeer concreet. Alleen, als Bayern ertussen zit…”

Volgens Voetbal International had PSV zich ook gemeld, maar de Oranje-international besloot niet in te gaan op de interesse vanuit Eindhoven. PSV zag in Blind een welkome versterking voor de achterhoede, maar de routinier ging niet in op het aanbod en koos voor een overgang naar Bayern.

Prijzen pakken

Volgens Vos had Bayern een groot voordeel ten opzichte van de andere clubs. “Bij Bayern München kan Daley aan het einde van het seizoen nog met een Champions League in handen staan en kampioen worden. Dat is doorslaggevend geweest.” De zaakwaarnemer werd zelf ook verrast door het aanbod van de Duitse recordkampioen. “Het klonk een klein beetje too good to be true. Als 32-jarige speler van Ajax is Bayern een enorme stap vooruit.”

Vos noemt de transfer van Blind naar de Duitse topclub dan ook best bijzonder. “Hij heeft best wel veel kritiek gekregen de afgelopen maanden. Dat hij dan uiteindelijk een transfer maakt van Ajax naar Bayern München, is mooi. Hij wilde vechten voor zijn plek bij Ajax. De suggestie dat hij de kantjes eraf liep en niet gemotiveerd zou zijn, slaat in mijn ogen nergens op.”

Red Bull Arena Leipzig

Bundesliga

20 januari 2023

20:30

RB Leipzig
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 januari 2023 20:20.

Heeft Blind een goede keuze gemaakt met Bayern?

  • Ja, uitstekende keus
  • Nee, had beter naar een kleinere club kunnen gaan voor meer speeltijd
  • Nee, Ajax had hem moeten houden
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie