‘Het WK-fiasco van Denemarken is compleet’

Foto: ‘Het WK-fiasco van Denemarken is compleet’

In Denemarken had men zich veel meer voorgesteld van het WK-avontuur van de nationale ploeg. Dat strandde op woensdag en niet in schoonheid… De Denen verloren namelijk met 1-0 van Australië, waardoor het op slechts één puntje blijft steken. Een roemloze uitschakeling, oordeelt men in eigen land.

Ekstra Bladet concludeert: “Het nationale team van Kasper Hjulmand heeft een dieptepunt bereikt. Drie duels. Een punt.” De Scandinaviërs hadden zich juist zoveel voorgesteld van dit toernooi: “In een groep die op voorhand meer dan kansrijk was. Verstoken van verlangen om door te rommelen naar de WK-ronde van 16, stierf de WK-droom van de Denen. Veel te veel van de uitverkorenen van Hjulmand haalden het niveau helemaal niet. De verantwoordelijkheid ligt bij hem, maar de spelers moeten naar huis om zichzelf in de spiegel te bekijken.”

Van 0 naar 100

Bij het dagblad kon men de laatste groepswedstrijd bijna niet aanzien: “Het WK-fiasco is compleet na een beschamende nederlaag tegen Australië, waar slechts een paar van Hjulmands geselecteerde spelers iets bereikten dat op niveau leek. Voor de rest was het vernederend. Staf en spelers kwamen nooit opdagen voor het WK. Van het totale succesverhaal tijdens het EK is het nu van 0 naar 100 de verkeerde kant op gegaan.”

Ook BT haalt de Denen door de mangel: “Een totaal ongeïnspireerd en uitgeput Deens nationaal team verloor de noodlottige wedstrijd van Australië met 0-1 en eindigde daarmee als laatste in de WK-groep. Het Deense nationale team reist nu met gebogen nek naar huis, terwijl de Australiërs zich kunnen verheugen op een achtste finale in het weekend. Het is een flagrante mislukking dat Denemarken al klaar is op dit WK. Niets minder.”

Het feest is voorbij

“Deze drie wedstrijden zullen een enorme onuitwisbare smet zijn op het nationale coachingtijdperk van Hjulmand”, aldus het medium, en dan vooral vanwege het vertoonde spel: “Omdat we de mislukking niet eens kunnen verbergen achter ongelukken of toevalligheden. Een punt in een poule met Australië en Tunesië (petje af voor die twee landen – ze speelden met hart en ziel) is beschamend. En grenzend aan onwaardig. Het nationale team, dat we al twee jaar bewonderen en prijzen, is ingestort – en het voetbal van het Deense nationale team is weer terug bij af. Het feest is voorbij…”

Wordt Oranje wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Slecht van de Denen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie