Deense woede na ‘bedreigingen’ San Marino: “Carrière ruïneren”

Foto: Deense woede na ‘bedreigingen’ San Marino: “Carrière ruïneren”

Denemarken won dinsdagavond erg nipt met 1-2 van klein duimpje San Marino, dat nog geen punt heeft gepakt in de EK-kwalificatiereeks. Het plan van San Marino was om hard en fel te verdedigen, om zo misschien een stunt te kunnen forceren. Maar volgens spits Rasmus Højlund ging de opponent daarin veel te ver.

‘Ze zeiden op gegeven moment zelfs: wacht maar, we maken je kapot’

Doordat Denemarken heel lang niet tot scoren kwam, groeide het geloof bij San Marino. En daarmee ook de vechtlust, die doorsloeg in ordinaire schoppartijen. “Ze begonnen met vervelende dingen naar mij te roepen en ik versta Italiaans”, vertelt Højlund, die afgelopen zomer Atalanta Bergamo voor tientallen miljoenen verruilde voor Manchester United.

“Daarna werd het duwen, slaan en ze grepen me hard vast.” Het ging van kwaad tot erger. “Ze hadden niets te verliezen en waren ongelooflijk respectloos. Vooral hij daar”, wijst de aanvaller naar opponent Alessandro Tosi, verderop in de mixed zone. “Die jongens wisten heel goed dat ze net zo goed mijn carrière hadden kunnen ruïneren.”

‘Had werkelijk niets met voetbal te maken’

“Ze zeiden op een gegeven moment zelfs: Wacht maar op de volgende actie en we maken je kapot. Het waren min of meer bedreigingen”, vervolgt Højlund, die onder meer een hard knietje in zijn rug kreeg. “Dat had werkelijk niets met voetbal te maken en was voor mij een directe rode kaart. De scheidsrechter had echt geen controle over de wedstrijd. Ik kan nu nog niet zeggen hoe mijn rug morgen voelt, maar ik heb een verleden met rugklachten, dat maakt dit wel extra frustrerend.”

Bovenstaande actie is rode kaart-waardig

  • Eens
  • Oneens
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie