Italië en Denemarken doen uitstekende zaken in EK-kwalificatie

Italië en Denemarken hebben zaterdagavond een belangrijke stap gezet richting deelname aan het Europees kampioenschap in Duitsland. Ze wonnen in de kwalificatie respectievelijk van Malta en Kazachstan.

Simpele zege voor Italië

De Italianen moesten het stellen zonder Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo, die vanwege een vermeend gokschandaal naar huis werden gestuurd. Op het veld was echter weinig te merken van de onrust, want tegen Malta had Italië de wedstrijd vanaf het begin in de hand en kwam het al vroeg op een voorsprong te staan.

Giacomo Bonaventura was de maker van de openingstreffer en zette zijn land op het juiste pad. Nog voor de theepauze was het Domenico Berardi die vervolgens de 2-0 op het scorebord zette. Toen dezelfde Benardi in de tweede helft er ook nog in slaagde om de 3-0 te maken, was het duel voor Malta gespeeld. Davide Frattesi maakte in de blessuretijd nog het vierde doelpunt.

Denemarken voorbij Kazachstan

Bij Denemarken was er ook geen enkele moeite om de tegenstander pijn te doen. Het land nam het zaterdagavond op tegen Kazachstan en kwam via Jonas Wind op een voorsprong te staan. De Denen kregen het, vergelijkbaar met Italië, nog voor rust voor elkaar om de 2-0 te maken, waarbij Robert Skov de doelpuntenmaker was.

Skov was na de pauze ook verantwoordelijk voor de derde treffer, waarna Yan Vorogovskiy de aansluitingstreffer op zijn naam zette. Het was echter niet voldoende om de spanning terug te brengen. Met een voorsprong van vier punten op Finland en Kazachstan en nog drie wedstrijden te gaan, zette Denemarken een grote stap richting EK-plaatsing.