Heitinga ziet Ajax volgende ronde halen en rekent op Álvarez

Foto: Heitinga ziet Ajax volgende ronde halen en rekent op Álvarez

Heitinga leeft met vertrouwen toe richting de allesbeslissende clash donderdag met Union Berlin. De Ajax-trainer rekent erop dat zijn ploeg de strijd in het voordeel weet te beslissen. Daarnaast had hij ook goed nieuws over Edson Álvarez.

Álvarez liep zondag tegen Sparta Rotterdam een schouderblessure, waardoor het meespelen tegen Union onzeker werd. De Mexicaan lijkt nu echter net op tijd hersteld. “Hij heeft het grootste deel van de training meegedaan”, vertelde Heitinga woensdag op de vooruitblikkende persconferentie. “Edson kan met pijn spelen, hij is een echte strijder. De afgelopen dagen hebben we hem gemonitord en ik zal nog wel advies krijgen vanuit de medische staf, maar de eindstem ligt bij Edson zelf. Ik ga ervan uit dat hij aan de aftrap zal verschijnen.”

In het heenduel met Union wist Ajax geen enkele keer op het doel te schieten. “Het moet morgen dus zeker anders”, beseft Heitinga. “De wedstrijd van vorige week heeft een hoop informatie opgeleverd en daarmee hebben we een plan gemaakt voor morgen. We moeten het vooral bij onszelf zoeken, want we weten wel wat zij doen en ze zullen niet veel anders gaan doen. Onze manier van spelen is aanvallend, aantrekkelijk voetbal. Dat is een speelwijze waar ook wat risico bij hoort, dus alles moet morgen goed zijn.”

Heksenketel

De verdediger van weleer kijkt uit naar het treffen in de Duitse hoofdstad en rekent op een gaat uit van een goede afloop. “Dit is een mooi stadion, met ik geloof meer staanplaatsen dan zitplaatsen. We weten dat ons een heksenketel te wachten staat, daar zullen we slim mee moeten omgaan. Maar als wij gewoon doen wat we moeten doen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een ronde verder gaan.”

Gaat Ajax door?

  • 100%
  • Nee, verwacht het niet
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie