Heitinga geniet van Ajax: “Mooi om te zien”

Foto: Heitinga geniet van Ajax: “Mooi om te zien”

John Heitinga is trots op de selectie van Ajax na de ruime uitoverwinning op SC Cambuur (0-5). De oud-international heeft de speelwijze aangepast en kreeg zondagmiddag loon naar werken.

“Vijf goals, clean sheet, deze kunnen we afvinken”, vertelt Heitinga tegenover ESPN. “In het begin waren we geduldig aan de bal. Zoals wij willen voetballen, moet je heel goed zijn in de kleine ruimte. Je weet: één foutje, als je dan niet goed staat in de restverdediging, kunnen ze je pijn doen. Als je vandaag ziet hoe de concentratie en de discipline bij de spelers was, dat was mooi om te zien.”

De Ajax-trainer genoot van het Amsterdamse veldspel in Leeuwarden. “We hebben een paar spelers die heel vaardig zijn in de kleine ruimte, dat heb je vandaag bij vlagen kunnen zien. We hebben een paar heel mooie combinatiegoals gemaakt. Met name die laatste van Steven Berghuis op Brian Brobbey, dat is het spel dat ik graag wil zien.”

Risico’s

Heitinga weet dat deze aanpak risico’s met zich meebrengt. “Dat hebben we tegen Excelsior gezien. Toen hadden we geluk dat we niet op achterstand kwamen. Nu was er één momentje dat zij een kans krijgen dankzij een slippertje van ons in de verdediging. Dan doe je vijf minuten even niet wat je moet doen, verder speelden we een prima wedstrijd.”

Heitinga zag een goede wisselwerking tussen Mohammed Kudus en Steven Berghuis. “Dat is een stukje flexibiliteit dat je moet creëren in het elftal, maar dat gevoel moet je wel hebben. Je moet wel weten wat je defensieve taken zijn als je de op de andere positie uitkomt. Maar we hebben creatieve spelers die goals en assists kunnen maken, dat is positief.”

Wint Ajax met 0-2 in Enschede?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je Heitinga jaren Ajax-trainer blijven?

  • Ja
  • Nee
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie