Heitinga bevestigt vervanger Álvarez: “Hij gaat spelen”

Foto: Heitinga bevestigt vervanger Álvarez: “Hij gaat spelen”

John Heitinga heeft er vanmiddag op de persconferentie geen geheim van gemaakt wie de geschorste Edson Álvarez gaat vervangen tegen PSV: Calvin Bassey zal het centrale duo achterin gaan vormen met Jurriën Timber. Dat bevestigt coach Heitinga.

Heitinga bevestigt: Calvin Bassey in de basis tegen PSV

Op een vraag van Hans Kraay jr. zegt Heitinga: “Bassey gaat spelen. Nee, hij is niet uit de gratie. Alleen de laatste wedstrijden hebben wij voor Álvarez als linker centrale verdediger gekozen. Hij is geschorst, dus nu wisselen we poppetje voor poppetje.” Heitinga behoudt het vertrouwen in de kwakkelende Nigeriaan. “Calvin is een hele goede verdediger. We gaan kijken met welke spelers we het beste tegen PSV kunnen spelen. Calvin gaat daarin een belangrijke rol spelen.”

Waar Heitinga normaliter zoveel mogelijk kaarten tegen de borst houdt, is hij over Bassey nu erg uitgesproken. “Voor mij is dat niet zo ingewikkeld. Calvin is een leergierige jongen. Dat zien jullie niet. Jullie zien vooral de momentopnames in het stadion, maar ik zie elke dag wat hij ervoor doet om beter te worden. Wij geloven erin dat hij ons zondag gaat helpen. Er is één ding belangrijk en dat is dat we volgend seizoen Champions League gaan spelen. Calvin heeft kwaliteiten die andere spelers niet hebben. We moeten ervoor zorgen dat hij in zijn kracht komt te spelen.”

Kritiek van buitenaf

Hoe gaat Bassey met alle kritiek van buitenaf om? “Je voert persoonlijke gesprekken met elkaar. Het is zijn taak als verdediger om zijn man uit te schakelen, dat is het allerbelangrijkste. We moeten elkaar gedurende negentig minuten helpen. Dat geldt voor Calvin en de andere jongens. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede prestatie gaat leveren.”

Zou jij ook voor Bassey kiezen?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie