Heerenveen zoekt verklaring voor gedaanteverwisseling: ‘Leken dat virus ook te hebben’

Foto: Heerenveen zoekt verklaring voor gedaanteverwisseling: ‘Leken dat virus ook te hebben’

SC Heerenveen deed zondagavond goede zaken met een 1-3 overwinning tegen FC Volendam. Na een moeizame eerste helft kwam de overwinning pas laat in de tweede helft tot stand. Sven van Beek en trainer Kees van Wonderen verbaasden zich dan ook het vertoonde spel in beide helften.

Voor de camera’s van ESPN concludeerde Heerenveen-aanvoerder Van Beek dat de eerste helft ondermaats was. “Als je ziet hoeveel ballen er verkeerd gingen: simpele ballen van links naar rechts. En dan kregen we weer een counter om de oren.” De verdediger begreep niet dat zijn ploeg na de onderbreking, wegens slechte weersomstandigheden, veel beter voor de dag kwam. “Nu lach ik er om, omdat we gewonnen hebben. Maar in de rust is er al veel gezegd. Eigenlijk namen we na die bliksem de wedstrijd ineens over. Daarvoor wisten we niet waar we het moesten zoeken, maar ineens waren de spitsen scherp.”

Van Wonderen

Ook Van Wonderen probeerde een verklaring te vinden voor het enorme verschil. “Ik zag meer wedstrijden waarin grote ploegen onderuit gingen bij kleinere, wij leken dat virus ook te hebben. Maar een omzetting in de rust zorgde ervoor dat we wat stabiliteit gingen uitstralen. Daarna maakten we aanspraak op de overwinning. Die eerste helft was het chaos.” De oefenmeester kon het spel op een gegeven moment zelfs niet meer aan zien. “Het was gewoon heel slecht. Maar dat moeten we even vergeten, want na die bliksemschichten zag ik ineens driehoekjes, een goede opbouw en kwamen we er doorheen.”

Eindigt Heerenveen dit seizoen in de top vijf?

  • Ja, ze kunnen wel eens gaan verrassen
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie