Guardiola hard voor basiskracht: “Daar houd ik niet van”

Foto: Guardiola hard voor basiskracht: “Daar houd ik niet van”

Manchester City speelde woensdagavond in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid zeer overtuigend. De Engelsen wonnen met 4-0 en plaatsten zich zo voor de eindstrijd. Voor Pep Guardiola is het echter nog geen reden voor tevredenheid.

Enthousiasme bij Guardiola

Guardiola doet al jarenlang zijn best om met Manchester City het miljardenbal te winnen, maar slaagde hier nog niet in. Afgelopen seizoen ging het nog vroegtijdig mis tegen Real Madrid. Deze wedstrijd gebruikte de oefenmeester deze maand om zijn ploeg extra te motiveren voor de duels met de Spanjaarden.

Het bleek te werken, want de koploper van de Premier League was woensdag niet te stoppen door de tegenstander. Guardiola maakte zijn ploeg duidelijk dat het niet elk jaar voorkomt dat Manchester City in de halve finale staat en dat het daarom hard moest werken voor de aanwezige supporters. “Je mag niet opgeven”, stelde Guardiola op de persconferentie.

Ook na de zege eist hij echter scherpte van zijn ploeg. “We zijn één duel verwijderd om voor de derde keer op rij de Premier League te winnen en hebben in drie jaar tijd in twee finales en een halve finale van de Champions League gestaan. Dat is consistentie en het niveau van dit team. Dat is een ongelooflijk detail waar ik zo trots op ben.”

Woorden van Grealish

Waar Jack Grealish na de wedstrijd liet weten dat hij op het veld het gevoel had dat het team onverslaanbaar is, gaat Guardiola hier niet in mee. De hoofdtrainer benadrukt tegenover de aanwezige pers dat een fout zo gemaakt is. “Daar houd ik niet van. Elk team is te stoppen als je doet wat je moet doen. Je moet rustig blijven.”

Wint Manchester City van Chelsea?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Guardiola gelijk?

  • Ja, scherpte is belangrijk
  • Nee, hij overdrijft
681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie