‘Grote onduidelijkheid over toekomst Chelsea’

Foto: ‘Grote onduidelijkheid over toekomst Chelsea’

De mededeling dat Roman Abramovic een stap terug doet als voorzitter van Chelsea heeft niet voor meer duidelijkheid gezorgd. De Russische eigenaar van de Londense club werd de afgelopen dagen veel genoemd in het Britse parlement door zijn mogelijke banden met Vladimir Poetin, president van Rusland. De oorlog die Rusland een aantal dagen geleden is begonnen in Oekraïne is de aanleiding daarvan. 

Abramovic speelde met zijn terugtrekking in op de sancties die het Verenigd Koninkrijk heeft getroffen voor Russische miljardairs. De clubeigenaar van Chelsea zou nauwe banden hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Volgens Thomas Tuchel, trainer van de Londenaren, beseffen de spelers en de staf dat de toekomst van de club op het spel staat. De mededeling van Abramovic moest voor rust in de tent zorgen, maar dat heeft in de Britse pers ook een ander effect veroorzaakt. 

Chelsea 

“We hebben meer nodig”, stelt Micah Richards bij Sky Sports. “Na alle verwoestingen die we in Oekraïne hebben gezien, is het zwak om met zo’n statement naar buiten te komen. Ze kunnen veel meer doen. Er zijn zoveel vragen die beantwoord moeten worden. Wat betekent het statement eigenlijk? Het is bijna in codetaal opgeschreven.”

Karen Carney, die tegenwoordig als journaliste werkt en in het verleden als speelster de clubkleuren van Chelsea verdedigde, is het met Richards eens. “Ik kom op steeds één woord terug: onzekerheid. We hebben duidelijkheid nodig over wat er met Chelsea gaat gebeuren. Dit zorgt voor enorme onrust.” 

Televisiepersoonlijkheid Piers Morgan noemt de verklaring een hoop lege woorden. “Waar is de veroordeling van Poetins invasie van Oekraïne? Als Abramovich echt wil bewijzen dat hij geen Poetin-marionet is, dan moet hij de oorlog luid en duidelijk veroordelen. Maar dat doet hij niet.”

Er kunnen mogelijk grote gevolgen komen voor de club als Abramovic’ miljoenen niet meer naar Stamford Bridge komen. Of erger nog, vertelde hoogleraar Rob Wilson aan Metro: Als de regering beslag gaat leggen op activa en dus op Chelsea, dan zal dat voor Abramovich waarschijnlijk de druppel zijn.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:50
950+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
21+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
30+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
37+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
14+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
100+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
282+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
70+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
41+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
63+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
395+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
53+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
168+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
39+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
84+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
149+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
147+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
30+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
119+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie