‘Groot Kökçü-schandaal bij Feyenoord’

Foto: ‘Groot Kökçü-schandaal bij Feyenoord’

Orkun Kökçü maakte vanochtend bekend dat hij vanwege zijn religieuze overtuigingen niet met de regenboog-aanvoerdersband wilde spelen tegen AZ vandaag; Gernot Trauner is daarom eenmalig captain. Tot onbegrip bij analist Emile Schelvis.

“Hij stelt daarmee het aanvoerderschap van Feyenoord op de tocht”, foetert Schelvis op RTV Rijnmond. “Sterker nog, ik vind dat hij geen aanvoerder van Feyenoord kan zijn als hij niet mee doet aan dit soort acties. Het zijn de waarden waar wij als Westerse samenleving voor staan.”

“Wat wil het zeggen over het geloof dat hij deze band nu niet wil dragen? Vindt hij dat mensen die er een andere voorkeur op nahouden niet meetellen of dat hij er geen statement over hoeft te maken? Dat is interessant. Het kan niet zo zijn dat jij je als aanvoerder van Feyenoord aan zo’n actie onttrekt. Als wij tegen dit soort imbeciliteit geen statements blijven maken, zal er nooit iets veranderen.”

Eigen uitleg

In een statement stelde Kökcü: “Ik heb besloten de regenboog aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen. Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten. Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen.”

TIP: Maakt Kökcü de 0-1 in Alkmaar? Win 10,50 keer je inleg via Unibet!

Eens met Schelvis?

  • Ja
  • Nee
706+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie