Grealish prijst Aké: “Eén van de beste”

Foto: Grealish prijst Aké: “Eén van de beste”

Nathan Aké maakt dit seizoen grote indruk op Manchester City-ploeggenoot Jack Grealish. De Engels international is in een interview met Viaplay vol lof over de prestaties van Aké.

Jack Grealish speelt als linksbuiten en staat daarom in dezelfde zone als Aké, die vaak een basisplaats bij City heeft dit seizoen. De Nederlands international speelde tegen Newcastle United zijn dertigste wedstrijd van het voetbaljaar.

Grealish is blij met de Nederlander als teamgenoot. “Hij is een geweldige jongen, een van de aardigste jongens die ik in het voetbal ontmoet heb”, zei de Engels international. “Er zit echt geen kwaad in hem, hij is zo aardig. Ik kan het goed met Nathan vinden, zowel binnen als buiten de lijnen.”

Voor de tegenstanders is hij een stuk minder aardig. “Hij is verdedigend zo sterk en doet het echt geweldig dit seizoen. Hij is een van onze beste spelers dit seizoen. Veel City-supporters zullen dat ook zo zien.”

Aké werd door zijn stabiele prestaties steeds vaker gebruikt door Guardiola. De Spaanse manager valt vaak terug op zijn spelinzicht en passing. Grealish kan zich daar in vinden: “Het lukt hem vaak om mij te vinden en dat is wat je wilt als buitenspeler. Je wilt een back die je makkelijk weet te vinden en die je defensief een gevoel van veiligheid geeft.”

Manchester City
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 06:12.

Aké wordt onderschat in Nederland

  • Denk het wel
  • Denk het niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie