Geen winnaar bij Oranje-getint Sporting-Atalanta

Foto: Geen winnaar bij Oranje-getint Sporting-Atalanta

Het eerste duel in het tweeluik tussen Sporting Portugal en Atalanta Bergamo in de achtste finales van de Europa League heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd in Lissabon eindigde in 1-1.

Sporting Portugal en Atalanta Bergamo spelen gelijk in Europa League

De wedstrijd werd al op woensdag gespeeld omdat stadgenoot Benfica donderdagavond aantreedt tegen Rangers FC. De UEFA wil twee duels in dezelfde stad voorkomen. Er stond maar één Nederlander aan de aftrap bij Sporting-Atalanta, namelijk Marten de Roon bij de bezoekers. Daar zaten Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker op de bank. Bij de gastheren moest Jeremiah St. Juste het in eerste instantie doen met een reserverol. Beide ploegen traden niet met de sterkste formatie aan: zo stond ook sensatie Viktor Gyökeres bij de Portugezen niet aan de aftrap.

Twee treffers voor rust

Met Paulinho had Sporting echter een andere prima spits opgesteld, die na een ruim kwartier de score opende. Trincão bediende hem met een uitstekende steekpass, waarna het met de afronding wel snor zat: 1-0.

De koploper van de Portugese competitie kon de voorsprong niet mee naar de kleedkamer nemen. In de 39ste minuut maakten de Italianen gelijk door een spits die in de Eredivisie nog mislukte: Gianluca Scamacca. Hij profiteerde van een slippertje in de Sporting-verdediging en schoot hard raak. Na rust kwamen Gyökeren en ook St. Juste binnen de lijnen. Beide ploegen raakten vervolgens het aluminium. Ademalo Lookman deed dat namens Atalanta met een inzet op de paal, Sporting-aanvoerder Sebastián Coates vond datzelfde gedeelte van het doel maar dan met een kopbal.

Atalanta, dat Koopmeiners twintig minuten voor tijd inbracht, ging in de slotfase nog vol voor de overwinning. Miljoenenaankoop El Bilal Touré leek voor de beslissende treffer te zorgen met een spectaculaire omhaal, maar hij stond nipt buitenspel. Zo bleef het bij 1-1 en ligt de strijd nog open voor de return volgende week in Noord-Italië.

Scoreverloop: 1-0 (17′) Paulinho, 1-1 (39′) G.Scamacca

Wie haalt de kwartfinale?

  • Sporting
  • Atalanta
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie