Jeremiah St. Juste

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Jeremiah St. Juste

Jeremiah St. Juste is een centrale verdediger uit Nederland. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van FSV Mainz 05 naar Sporting Portugal.

  • St. Juste speelt momenteel voor Sporting Portugal
  • De verdediger speelde eerder voor sc Heerenveen, Feyenoord en FSV Mainz 05
  • Zijn vader is afkomstig van Saint-Kitts
  • Als jeugdinternational speelde hij voor Jong Oranje

Clubcarrière

St. Juste werd op 19 oktober 1996 geboren in Groningen. Zijn vader is afkomstig van het eiland Saint Kitts, dat is gelegen in de Caribische Zee. Met zijn broers (Yoshua en Benjamin) en zus Naomi groeide hij op in het naburige Burum. Zijn oudere broer Yoshua is professioneel zaalvoetballer en bereikte in die hoedanigheid het nationale team van Nederland.

sc Heerenveen

Waar broer Yoshua als zaalvoetballer carrière maakte, daar wist Jeremiah St. Juste op de grasmat indruk te maken. Hij trapte zijn voetbalcarrière af bij amateurclub SV Marum en speelde zich in de kijker bij sc Heerenveen, waar hij in 2007 werd opgenomen in de jeugdopleiding. Zijn debuut in Friese dienst maakte de centrale verdediger op 24 januari 2015 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-1 overwinning). Trainer Dwight Lodeweges liet hem vlak voor tijd invallen voor Joost van Aken.

Na vier invalbeurten maakte St. Juste op 11 april 2015 zijn basisdebuut in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ. De verdediger behield zijn basisplaats in de laatste maanden van het seizoen, waarna hij uitgroeide tot een vaste waarde bij sc Heerenveen. Tot de zomer van 2017 speelde hij 75 officiële wedstrijden voor de Friezen. Scoren deed hij driemaal voor Heerenveen, waaronder een bijzonder doelpunt tegen Heracles Almelo. Tijdens een actie verloor St. Juste zijn voetbalschoen, maar desondanks wist hij na een lange rush de 3-1 binnen te schieten.

Feyenoord

In het seizoen 2016-2017 pakte St. Juste tweemaal een rode kaart bij sc Heerenveen, maar desalniettemin speelde hij zich in de kijker bij andere clubs. Voor circa vierenhalf miljoen euro maakte de verdediger de overstap naar landskampioen Feyenoord. Zijn debuut voor de Rotterdamse club maakte hij op 13 auugustus 2016 in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-1 overwinning). St. Juste schoot Feyenoord in zijn eerste jaar meteen naar een Champions League-overwinning op het Italiaanse Napoli (2-1).

St. Juste maakte in Rotterdam-Zuid de helft van zijn contract vol. In twee jaar tijd speelde de verdediger vijftig officiële wedstrijden voor Feyenoord (zes doelpunten), waarna hij in de zomer van 2019 de transfer maakte naar FSV Mainz 05. De Bundesliga-club betaalde zo’n acht miljoen euro voor diens handtekening.

FSV Mainz 05

Tussen 2019 en 2022 stond St. Juste op de loonlijst van FSV Mainz 05. Gedurende zijn verblijf in Duitsland speelde hij 69 wedstrijden in alle competities, waarin hij drie keer wist te scoren. In het seizoen 2021-2022 zette de Nederlander een nieuw snelheidsrecord neer in de Bundesliga door een sprint van 36,6 kilometer per uur te realiseren. Daarmee wist hij snelheidsduivels Alphonso Davies en Achraf Hakimi (allebei 36,5 km/u) af te troeven.

(Pro Shots)

Sporting Portugal

Gedurende zijn verblijf bij FSV Mainz 05 werd St. Juste meermaals gelinkt aan clubs uit binnen- en buitenland. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar Sporting Portugal, dat een transfersom van tien miljoen euro neertelde en een gelimiteerde transfersom van 45 miljoen in zijn vierjarige contract plaatste. Op 27 augustus 2022 maakte St. Juste zijn debuut tegen SC Braga (3-3). In totaal speelde hij 32 wedstrijden in alle competities in diens eerste contractjaar, waaronder Europa League-wedstrijden tegen Arsenal en Juventus.


Interlandcarrière

Als speler van Jong Oranje was St. Juste kandidaat-international namens Saint Kitts en Nevis. Bondscoach Jacques Passy benaderde hem, maar hij besloot de boot voorlopig af te houden vanwege een voorkeur voor het Nederlands elftal. Vooralsnog speelde hij geen A-interlands.

Laatste update: 9 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie