‘Jeremiah St. Juste laat club in de steek’

Foto: ‘Jeremiah St. Juste laat club in de steek’

Mede door een rode kaart van Jeremiah St. Juste is het Sporting CP uit Lissabon niet gelukt de Portugese beker te winnen. FC Porto trok in de verlenging aan het langste eind: 2-1.

Taça de Portugal

De finale van de Portugese beker werd gespeeld in het prachtige Estádio Nacional, gelegen in het zuid-westen van Lissabon. Het stadion is omringt door bossen en heeft veel weg van nostalgie. Voor de voetbal romanticus een pareltje om eens te bezoeken. Voor oud-Feyenoorder Jeremiah St. Juste werd het een dag om snel te vergeten.

In de twintigste minuut had St. Juste zijn club nog op een 0-1 voorsprong geschoten. Slechts vijf minuten daarna trok FC Porto de stand weer gelijk door een doelpunt van Evanilson. Even later besloot St. Juste aan de noodrem te trekken toen Porto-aanvaller Galeno doorbrak met een rode kaart als gevolg. Zijn Trainer Rúben Amorim baalde van de fout van de Nederlandse verdediger. “Dat is voor mij de grootste fout. Hij ving hem op en Porto heeft spelers die daar handig gebruik van maken. We moeten de wedstrijd analyseren en de informatie eruit filteren. We speelden met drie verdedigers en St. Juste stond daar om het gevaar van de snelheid van Galeno te verijdelen. We hadden snelle verdedigers nodig om de tegenaanvallen te stoppen. Dat kan iedereen overkomen. Dit keer gebeurde het bij St. Juste. Hij zal ervan leren en de volgende keer begrijpen dat het beter is om een doelpunt te incasseren.” FC Porto besliste de wedstrijd uiteindelijk pas in de verlenging door een benutte strafschop van Taremi: 2-1. FC Porto won zo dus de Taça de Portugal.

Bij sc Heerenveen en Feyenoord was St. Juste vaak al druistig. Zal hij het ooit leren?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie