Gakpo kon ook voor ander land spelen: ‘Twee aanbiedingen gehad’

Foto: Gakpo kon ook voor ander land spelen: ‘Twee aanbiedingen gehad’

Cody Gakpo was op het WK in Qatar één van de lichtpuntjes van het Nederlands elftal, maar de net van PSV naar Liverpool verkaste speler had ook voor een ander land uit kunnen komen: voor Togo.

Zijn vader komt namelijk uit Togo. Zelf heeft Gakpo echter niet heel veel met het Afrikaanse land. “Het nieuws in Togo volg ik niet op de voet. Mijn vader wel. Waar hij eerst alles op de televisie bekeek, volgt hij nu via internet het journaal en diverse andere programma’s op de Togolese televisie”, vertelt de aanvaller aan ELF Voetbal.

“Ik kijk alleen mee met mijn vader naar de wedstrijden van de nationale ploeg. Hij heeft meerdere shirts van het nationale elftal, maar tijdens de wedstrijden trekt hij die niet aan. Ik droeg regelmatig een van zijn shirtjes toen ik als kind op het pleintje in onze wijk voetbalde.”

Zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma Jr. kreeg tot twee keer toe toespelingen vanuit Togo naar zijn cliënt. “Persoonlijk heb ik geen contact gehad. Mijn keuze voor Nederland was niet moeilijk. Dat heeft Kees eerlijk laten weten en sindsdien hebben we niets meer vernomen. Ik spreek de taal helaas niet.”

Togo

“Emmanuel Adebayor is enorm populair. Hij was er ook bij in 2006, de enige keer dat Togo het WK bereikte. Een nieuwe ster? Ik weet het niet. De andere jongens in de ploeg zijn natuurlijk van een heel ander kaliber.”

Hij is tot dusver nog nooit in Togo geweest. “Mijn oudere broer is geweest, mijn jongere broer. Alleen ik nog niet. Een bezoek aan Togo staat nog steeds erg hoog op mijn bucketlist. De tijd, hè. Het is voor een voetballer, en vooral een international, zo lastig om een langere vakantie te plannen. Ik zou graag gaan. Misschien een keer niet in de zomer naar Ibiza, haha.”

Gakpo is nu al absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
487+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie