Fraser overleeft ‘Utrecht-crisis’: “Wél tijd nodig”

Foto: Fraser overleeft ‘Utrecht-crisis’: “Wél tijd nodig”

Met overwinningen op Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en FC Groningen heeft FC Utrecht de laatste weken een broodnodige inhaalslag gemaakt. Henk Fraser lijkt daarmee een eerste crisis te overleven in de Domstad.

Na de harde nederlaag bij PSV (6-1) keerde de Utrecht-aanhang zich al tegen Fraser. Ook de laatste wedstrijden klonk er veel kritiek, maar de Domstedelingen klommen ondertussen wel op naar plek zeven in de Eredivisie. “Het is duidelijk hoe ik erin zit”, reageert Fraser tegenover Voetbal International. “We hebben de laatste fase van de eerste helft van het seizoen keihard nodig gehad om de mensen te overtuigen.”

Fraser rekent erop dat hij het voor elkaar krijgt “Mijn spelersgroep, van hoe ik wil werken. De supporters dat het gaat komen. Ik kan wel vragen om begrip. Dat we heel veel nieuwe spelers hebben, dat ik best wel kwaliteit ben kwijtgeraakt, veel blessures, jongens die niet fit naar de club zijn gekomen. Ik kan alles opsommen maar in de fase dat wij geen punten pakken, vinden de mensen dat gelul. En misschien nu nog wel.”

“Er zijn genoeg argumenten aan te dragen”, vervolgt Fraser. “Mijn ploeg heeft gewoon tijd nodig. Ik weet het, trainers krijgen dat niet. Maar spelers hebben wél tijd nodig. In deze fase van de competitie ging het maar om één ding: winnen.”

Wint Utrecht in Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste man voor FC Utrecht?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie