Frankrijk klopt Grieken, monsterscore Engeland

Foto: Frankrijk klopt Grieken, monsterscore Engeland

Frankrijk heeft een voorschot genomen op plaatsing voor het EK van 2024. Ook in de vierde groepswedstrijd bleef de formatie van bondscoach Didier Deschamps foutloos: 1-0 tegen Griekenland.

Mbappé beslist duel in Oranje-groep

De Franse sterrenformatie rekende tijdens de kwalificatiefase al af met Nederland (4-0), Ierland (0-1) en Gibraltar (0-3). Winst op Griekenland zou de uitgangspositie versterken, maar in de eerste helft lukte het de thuisploeg niet om de ban te breken. Wel schreeuwde Kylian Mbappé meermaals om een strafschop na vermeende overtredingen van Griekse zijde, ware het niet dat scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz daar niets van wilde weten.

In de tweede helft kreeg Frankrijk alsnog een strafschop. Antoine Griezmann werd door Konstantinos Mavropanos vol in het gezicht geraakt en werd daarvoor beloond met een strafschop. Mbappé faalde vanaf elf meter, maar de VAR constateerde dat er te vroeg werd ingelopen en dus mocht de PSG-ster het nogmaals proberen. Ditmaal schoot Mbappé wel raak: 1-0.

Mavropanos had voor zijn overtreding op Griezmann zomaar de rode kaart kunnen krijgen, maar werd gespaard. Toch haalde hij de eindstreep niet. In de 69ste minuut vloerde de Griekse verdediger de doorgebroken Kolo Muani en daardoor werd hij alsnog van het veld gestuurd. Frankrijk slaagde er niet in om verder uit te lopen, maar doet in de EK-kwalificatiefase dus wel goede zaken.

Frankrijk staat nu op twaalf punten uit vier duels. Griekenland blijft tweede met zes punten uit drie, waar Ierland (drie duels) en Nederland (twee duels) op drie punten staan. De Ieren wonnen maandagavond met 3-0 van het nog puntloze Gibraltar.

Groep C: monsterscore Engeland

In Groep C is ook Engeland na vier kwalificatiewedstrijden nog foutloos. Het elftal van Gareth Southgate boekte maandagavond op Wembley een indrukwekkende overwinning op Noord-Macedonië: 7-0.

Noord-Macedonië wist bijna een half uur stand te houden, maar daarna ging het hard. Harry Kane, Bukayo Saka en Marcus Rashford zorgden nog voor rust voor een 3-0 voorsprong aan Engelse zijde. Saka maakte ook de vierde en vijfde treffer, waar Kalvin Phillips en opnieuw Kane (strafschop) de marge naar zes tilden.

Oekraïne staat in deze groep tweede met zes punten. Zij wonnen eerder op de avond met 1-0 van Malta.

Overige uitslagen:

Groep D: Armenië – Letland 2-1, Turkije – Wales 2-0

Groep H: Finland – San Marino 6-0, Noord-Ierland – Kazachstan 0-1, Slovenië – Denemarken 1-1

Groep I: Wit-Rusland – Kosovo 2-1, Israël – Andorra 2-1, Zwitserland – Roemenië 2-2

Gaat Oranje het redden?

  • Ja
  • Nee
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie