Frankrijk gaat langer door met succescoach Deschamps

Foto: Frankrijk gaat langer door met succescoach Deschamps

Frankrijk en bondscoach Didier Deschamps blijven langer aan elkaar verbonden. Dat heeft de Franse voetbalbond via de officiële kanalen bekend gemaakt. De succesvolle bondscoach heeft een nieuw contract getekend dat hem tot en met medio 2026 aan Les Blues verbindt.

Het werd de afgelopen eek min of meer al duidelijk dat beide partijen graag met elkaar door wilden en dat er alleen nog enkele plooien gladgestreken moesten worden. Deschamps presteerde afgelopen WK uitstekend met Frankrijk en liep nipt de wereldtitel mis. Die veroverde Deschamps wel in 2018 en mede door de goede prestaties zag de Franse voetbalbond ook geen aanleiding om van bondscoach te veranderen.

Geen Zidane

Toch waren er wel lange tijd twijfels over een langer verblijf van Deschamps bij Frankrijk, nadat het EK 2021 in mineur verliep. Zinedine Zidane werd al bestempeld als ideale droomkandidaat om Deschamps op te volgen, maar het goede WK in Qatar heeft de stemming doen veranderen. Deschamps boekte in zijn tien jaar bondscoachschap veelal aansprekende resultaten. Zo verloor hij met Frankrijk de EK-finale van 2016, werd hij wereldkampioen in 2018, won hij de Nations League in 2021 en werd hij afgelopen WK in Qatar tweede met Frankrijk. Mocht Deschamps ook de komende vier jaar volmaken tot en met het WK 2026, dan is hij maar liefst veertien jaar bondscoach van Les Blues geweest.

Eindigt PSG tegen Angers in 4-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Deschamps zijn contract uitdient tot en met 2026?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hij wordt eerder ontslagen
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie