‘FIFA stelt Van Gaal en Oranje-fans teleur’

Foto: ‘FIFA stelt Van Gaal en Oranje-fans teleur’

Het Nederlands elftal dreigt een ‘uitwedstrijd’ tegemoet te gaan in de kwartfinale van het WK. De Nederlanders zullen ruimschoots in de minderheid zijn, ondanks een oproep van de bondscoach.

Na de achtste finale tegen de Verenigde Staten deed Louis van Gaal de Oranje-aanhang het verzoek om ‘achter ons’ te gaan staan. “Nu werden we ook weer overdonderd op de tribunes door die Amerikanen. Ik zag slechts wat plukjes Nederlanders”, zo liet de bondscoach optekenen. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om een ‘historisch klein’ aantal Nederlanders op de tribunes.

Tijdens de groepswedstrijden ging het om zo’n drieduizend Nederlanders, waar het tegen de VS om zo’n duizend ging. Een soortgelijk aantal tickets werd verkocht voor de kwartfinale. De KNVB laat weten dat het zelf geen tickets meer beschikbaar heeft. “Iedereen heeft in april en mei de mogelijkheid gehad via ons tickets aan te vragen tot en met de finale. Als er nog tickets in de verkoop komen, dan is dat via de FIFA.”

Het ticketportaal van de FIFA en het officiële verkooppunt in Doha levert voorlopig niets op. Een alternatief is om het via Viagogo te proberen, maar de ticketprijzen beginnen daar pas bij 700 euro. Het AD schrijft: “Er lijkt dus maar één conclusie mogelijk: het Nederlands elftal speelt vrijdag in een blauw-wit gekleurd Lusail Iconic Stadium tegen Lionel Messi en co, de hartenkreet van Van Gaal ten spijt.”

Is dit proces eerlijk?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
841+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie