‘Feyenoord, PSV én Ajax bevoorrecht’

Feyenoord knokte zich in de slotminuten dankzij invaller Ayase Ueda nog naar een overwinning tegen sc Heerenveen, terwijl Ajax via invaller Steven Bergwijn in de slotfase nog op 2-2 kwam tegen Sparta. Bij PSV zorgde invaller Ricardo Pepi nog voor de winst in blessuretijd tegen FC Twente. Volgens Arno Vermeulen zijn de Nederlandse topclubs dan ook flink bevoorrecht.

Feyenoord, PSV en Ajax profiteren van huidig wisselbeleid

“Het is niet voor het eerst dat Feyenoord met invallers het verschil maakt”, begon Ibrahim Afellay zijn analyse over het duel met Heerenveen. De analist doelde daarmee op de de gelijkmaker van Igor Paixão en de winnende treffer van Ueda. “Feyenoord heeft niet veel afgedwongen qua grote kansen, maar wel de hele wedstrijd gedomineerd en op de helft van de tegenstander gespeeld.”

Volgens Afellay was de overwinning uiteindelijk ook terecht. ” En het moet ook gezegd dat dit niet de eerste keer is dat Feyenoord op deze manier veerkracht toont en zo in de wedstrijd terugkomt.” Presentator Sjoerd van Ramshorst wist zelfs te vertellen dat dit de dertiende wedstrijd van Feyenoord dit seizoen is geweest, waarin het na tachtig minuten spelen scoorde.

Arno Vermeulen is van mening dat Feyenoord, maar ook PSV en Ajax voordeel hebben bij de huidige regelgeving met betrekking tot de wisselmogelijkheden. “Paixão en Ueda vielen in, waardoor Feyenoord in de laatste 20 minuten alsnog won. Bij Ajax zorgden invallers Chuba Akpom en Steven Bergwijn ervoor dat ze een punt pakten. En Ricardo Pepi maakte als invaller de winnende bij PSV. In het oude systeem met maar drie wissels was dat echt anders gegaan.”

Moet men teruggaan naar maximaal drie keer wisselen?