Feyenoord maakt geen fout tegen ‘rood’ Twente

Feyenoord heeft op zondagmiddag geen fout gemaakt tegen FC Twente in de eigen Kuip. In de eerste helft kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een schitterende vrije trap van Orkun Kökcü en daarna pakte Vaclav Cerny een rode kaart. In de tweede helft werd het ook 2-0.

Feyenoord begon op zondag met Jacob Rasmussen, Marcus Pedersen en Santiago Giménez in de basis, op de plekken van Marcos López, Danilo en de geblesseerde Oussama Idrissi. Giménez kreeg na een half uurtje spelen een kans om de score te openen, maar in een één-tegen-één-situatie was doelverdediger Lars Unnerstall de baas.

Iemand die de Duitser wél klopte was Orkun Kökcü: de Turkse middenvelder plaatste op slag van rust een vrije trap in de linkerkruising. Vervolgens werd het nóg wat erger voor Twente, want in de blessuretijd van de eerste helft ging Vaclav Cerny met een gestrekt been een duel aan met Javairô Dilrosun, wat hem op een rode kaart kwam te staan, uitgedeeld door scheidsrechter Dennis Higler.

Met tien man was Twente eigenlijk kansloos in De Kuip. Alhoewel… Ricky van Wolfswinkel kreeg een grote scoringskans, maar hij werd afgestopt door Dávid Hancko. En vervolgens was het de verdediger uit Slowakije die ook de 2-0 maakte: Unnerstall verwerkte een voorzet van Jurriën Timber, maar de stopper stond op de juiste plek en reageerde attent.

Daarna was het duel in Rotterdam-Zuid al helemaal gespeeld: Feyenoord kwam dan ook niet meer in de problemen.

Scoreverloop: 1-0 (43′) O. Kökcü, 2-0 (64′) D. Hancko

TIP: Verdien 1.60 keer je inleg als Feyenoord van FC Midtjylland wint!