Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Jordan Henderson definitief niet naar het EK

Foto: Jordan Henderson definitief niet naar het EK

Jordan Henderson ontbreekt op het EK komende zomer bij Engeland. Bondscoach Gareth Southgate heeft besloten de Ajax-middenvelder niet op te nemen in de voorlopige selectie. Met Marcus Rashford mist er nog een grote naam in het keurkorps.

Ajax-middenvelder Jordan Henderson ontbreekt na zes eindrondes op het EK

Eerder op de dinsdag kwam Sky Sports al met het ‘breaking news’ dat de 33-jarige routinier ontbreekt op de lijst van Southgate. Henderson verruilde afgelopen winter nog Al-Ettifaq voor Ajax om een grotere kans te maken om mee te gaan naar het EK. In dit half jaar waren de sportieve prestaties van de gevallen Nederlandse topclub zeer matig, terwijl Henderson een periode uitgeschakeld was door blessureleed.

Ook Rashford kreeg geen oproep

Na zes eindrondes, de EK’s van 2012, 2016 en 2020 en de WK’s van 2014, 2018 en 2022, ontbreekt het Liverpool-icoon nu bij het EK 2024. Henderson droeg tot dusver 81 keer het shirt van de Engelse nationale ploeg. Ook Marcus Rashford beleeft een zeer matig seizoen, en wordt ook buiten de selectie gelaten. De aanvaller van Manchester United kreeg onder manager Erik ten Hag een stevige terugval, nadat hij afgelopen jaargang juist de smaak weer te pakken kreeg.

Op de 33-koppige lijst staat onder meer wel megatalent Kobbie Mainoo, die zich bij United in de schijnwerpers speelde. Ook voormalig PSV-verdediger Jarrad Branthwaite mag hopen op de eindronde, na een topseizoen bij Everton. In totaal moeten er nog zeven spelers afvallen voor de definitieve EK-selectie, die op 8 juni bekend wordt gemaakt.

Terecht dat Henderson er niet bij zit?

  • Ja, heel matig seizoen
  • Nee, altijd meenemen door zijn ervaring
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie