Feyenoord-held blikt terug: “Altijd mijn droomclub”

Foto: Feyenoord-held blikt terug: “Altijd mijn droomclub”

Anass Anchahbar maakte zich in 2015 onsterfelijk bij Feyenoord. De kleine aanvaller, destijds jeugdspeler, vertolkte een hoofdrol tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. Het Algemeen Dagblad haalde herinneringen op met de doelpuntenmaker van weleer.

Anchahbar leek na PSV-thuis op weg naar een glansrijke carrière. Zijn doelpunten tegen de Eindhovense topclub waren geen opstap naar een grote Feyenoord-carrière.

De spits noemt de doelpunten tegen PSV het mooiste moment uit zijn voetballoopbaan. Dat hij voor zijn favoriete club heeft gespeeld, kan daar echter niet tegenop. “Feyenoord is altijd mijn droomclub geweest. Ik ben überhaupt al trots dat ik iets voor Feyenoord heb kunnen betekenen.”

Anchahbar steekt zijn hand in eigen boezem als het gaat over de tijd ná PSV-thuis. “Ik moest de beste zijn, eiste dat ook echt van mezelf. Als ik dan niet speelde, klopte ik al snel bij de trainer aan. Misschien kom je dan wel bekend te staan als een lastpost, word je irritant gevonden. Dat stempel was in Nederland uiteindelijk mijn probleem.”

Inmiddels speelt de spits in dienst van Sepsi OSK uit Roemenië. Anchahbar kijkt echter nog altijd mee met Feyenoord. “Ik volg Feyenoord uiteraard nog op de voet. Ik denk dat ze zeker gaan winnen. En kampioen worden ook, zeker weten. Of ik dan naar de Coolsingel kom? Dat lijkt me geweldig. Als ik er tijd voor heb, zie je me daar.”

Achahbar is inmiddels helemaal op zijn plek in Roemenië. “Vooral de cultuur en de leefomgeving passen goed bij me. Natuurlijk had ik zelf ook gehoopt dat ik nu ergens in de top zou spelen, maar ik ben alsnog blij hoe alles is gelopen.”

Uiteindelijk is de inmiddels 29-jarige spits blij hoe zijn loopbaan tot nu toe verliep.”Iedereen bewandelt zijn eigen pad en dat heeft mij hier gebracht. Hier word ik enorm gewaardeerd. Ik mag niet klagen.”

Anchabharterug bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie