Feyenoord gaat cruciale weken tegemoet: ‘Resultaten komende weken belangrijk’

Foto: Feyenoord gaat cruciale weken tegemoet: ‘Resultaten komende weken belangrijk’

Wim Kieft ziet bij Feyenoord een nieuwe fase en die is minder dan hij gewend is van de Rotterdammers. Het spel van de kampioen is wisselvallig, aldus de oud-spits. Ook stelt hij dat de gunfactor voor de ploeg van Arne Slot aan het afbrokkelen is.

‘Het gaat Feyenoord langzamaan wat meer tegenzitten na twee geweldige jaren’

“Verliezen in de Champions League (SS Lazio, red.), een nederlaag bij FC Twente, ontsnappen tegen RKC en als kampioen na elf Eredivisie-duels een achterstand van zeven punten op koploper PSV”, begint Kieft zijn pleidooi in zijn column voor De Telegraaf. “Hoewel het allemaal niet zo slecht is als het misschien lijkt, is het wel anders dan vorige jaren. Vooral omdat iedereen anders naar Feyenoord kijkt. Tot het kampioenschap was alles meegenomen en bezat de club de gunfactor.”

Het loopt wat stroever, merkt Kieft op. Volgens de EK-winnaar van 1988 is dat inherent aan topvoetbal. Toch moet Feyenoord met één ding rekening houden in de komende tijd: de resultaten. Die worden de komende weken erg belangrijk volgens Kieft: “Om te overwinteren in de Champions League, maar zeker ook in de Eredivisie. Blijven de verhoudingen tot Feyenoord-PSV begin december hetzelfde, dan mag Feyenoord zeker niet verliezen, want een gat van tien punten in deze competitie zal nauwelijks te achterhalen zijn.”

Gat klein houden

Feyenoord verspeelde dit seizoen al te vaak punten, PSV is nog altijd ongeslagen. Volgens Kieft had dat nooit mogen gebeuren en is het zaak dat het niet nog eens gebeurt. De oud-spits stelt dat het gat niet mag groeien met het oog op de titelrace: “Bij een gat van zeven punten heeft PSV niets te verliezen, maar staat de druk er in Rotterdam juist vol op om niet af te haken in de titelrace. En hoe gaat het team met zo’n situatie om?”, vraagt hij zich af.

Feyenoord doet tot het eind mee voor de titel

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie