FC Volendam geeft RKC Waalwijk het nakijken

Foto: FC Volendam geeft RKC Waalwijk het nakijken

FC Volendam en RKC Waalwijk schrijven dit seizoen twee verhalen. Het eerstgenoemde team vecht tegen degradatie, waar de Brabanders ‘leuk meedoen’ in de middenmoot van de Eredivisie. Op zaterdagavond namen deze twee clubs het tegen elkaar op en dat resulteerde in een 2-1 zege voor de thuisploeg!

Na de ‘WK-en-winterstop’ schoot Volendam al uit de startblokken door van SC Cambuur te winnen, dat pardoes ook de rode lantaarn in de handen gedrukt kreeg. In de beginfase van het duel met RKC stormde het misschien niet, wel kreeg de thuisploeg een aantal kansjes (en kansen) op de 1-0.

Robert Mühren raakte de paal bijvoorbeeld en niet lang daarna trof Gaetano Oristiano de lat. Volendam had dus het meeste recht op de openingstreffer, al werd de ploeg van oefenmeester Wim Jonk wel gematst door scheidsrechter Bas Nijhuis. Die had namelijk best een rode prent kunnen trekken voor een spijkerharde overtreding van Derry John Murkin op Julian Lelieveld, maar de arbiter deed het moment af met een gele kaart.

Ander spelbeeld

Na de pauze veranderde het spelbeeld en ging RKC zich veel meer met de wedstrijd bemoeien. En het waren ook de Waalwijkers die op voorsprong kwamen, na een uurtje spelen. Mats Seuntjens kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, maar reageerde bliksemsnel en versloeg doelman Filip Stankovic.

Een grote tegenvaller voor FC Volendam, dat desondanks de rug rechtte. Xavier Muyamba was het eindstation bij een vrije trap van Carel Eiting en zette de 1-1 op het scorebord. En de thuisploeg ging erop en erover, want het werd ook nog 2-1: Florent Sánchez Da Silva, onlangs ingelijfd door de Volendammers, kreeg een opgelegde kans en faalde niet!

Scoreverloop: 0-1 (63′) M. Seuntjens, 1-1 (69′) X. Mbuyamba, 2-1 (82′) F. Sánchez da Silva

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie