FC Twente tegen 11 man Ajax beter dan tegen 10

Foto: FC Twente tegen 11 man Ajax beter dan tegen 10

Ajax en FC Twente hebben op zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 0-0 gelijkgespeeld. De Tukkers maakten aanvankelijk een goede indruk in onze hoofdstad, maar na de rode kaart van Devyne Rensch (die de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel neerhaalde) ging de ‘storm’ van de ploeg van oefenmeester Ron Jans liggen…

Tegen Twente, een geduchte concurrent op de Eredivisie-ranglijst, had trainer Alfred Schreuder weer de beschikking over de van een blessure (dan wel ziekte) herstelde spelers Brian Brobbey, Jurriën Timber, Edson Álvarez, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus. Daar was echter weinig van te zien in de openingsfase, want die was voor de bezoekers, die de kansen aan elkaar regen.

De nieuwe Amsterdamse doelverdediger Gerónimo Rulli werd meermaals aan het werk gezet door de Tukkers, en de Argentijn werd zelfs twee keer geklopt. De inzetten van Vaclav Cerny en Michel Vlap kwamen echter tegen de paal. Ook Van Wolfswinkel had de 0-1 op zijn schoen, maar de spits kwam ook al niet tot scoren voor Twente, dat de openingstreffer eigenlijk wel verdiende. Met de minuut werden de Ajax-fans in de ArenA meer en meer ontevreden en meermaals konden we een snerpend fluitconcert horen, waar ‘Schreuder rot op’ ook vaak werd aangeheven.

Rode kaart Rensch

Het werd allemaal nog wat erger voor de regerend landskampioen van de Nederlandse competitie, toen Rensch de doorgebroken Van Wolfswinkel naar het gras trok. Hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Allard Lindhout, al kreeg de verdediger daar weinig van mee. Bij zijn actie had hij namelijk een schoen van zijn directe tegenstander in het gezicht gekregen, waardoor hij per brancard van het veld vervoerd diende te worden.

Opvallend genoeg was Twente in de tweede helft tegen tien man minder dominant aanwezig dan tegen elf. Het team van Jans kreeg nog wel een paar kleine kansjes (Michel Vlap had de winnende treffer bijvoorbeeld op zijn schoen in de slotfase), maar in het algemeen werden de ruimtes op het veld niet meer gevonden. Er werd dan ook niet gescoord in de Johan Cruijff ArenA: 0-0. Het directe gevolg van die uitslag is dat het er allemaal niet makkelijker op wordt voor Schreuder, zeker niet met De Klassieker tegen Feyenoord (aanstaande zondag) in het vooruitzicht!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:30
11+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
22:24
18+
Ajax ten koste van Feyenoord naar bekerfinale vrouwen
21:52
50+
Onbegrip na domme actie van Barça-sukkel: ‘Schaam je diep’
21:40
137+
NEC is klaar voor bekerfinale: ‘We gaan Nijmegen helemaal gek maken’
21:15
246+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
20:40
60+
‘Sancho denkt aan United-terugkeer’
20:25
40+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
200+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
266+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
258+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
527+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
149+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
163+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
238+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
165+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
112+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
266+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
171+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
122+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie