FC Groningen woest op ‘hersenloze imbeciel’

Foto: FC Groningen woest op ‘hersenloze imbeciel’

Bij FC Groningen heerst veel frustratie na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2). Verschillende supporters hebben zich flink misdragen tijdens de Derby van het Noorden.

Gudde wil harde maatregelen treffen

In de slotfase probeerde een Groningen-supporter tevergeefs het veld op te komen. Stewards wisten hem hiervan te beletten, maar bij de harde kern ging het vervolgens helemaal mis. Bij een poging om de boel te sussen kreeg Jetro Willems zelfs een klap op het hoofd. Algemeen directeur Wouter Gudde heeft geen goed woord over voor deze groep misdragende fans.

Aan ESPN laat Gudde weten: “De sfeer in het stadion was al die tijd goed. Tot een klein groepje links onder voor veel onrust zorgde, met als absolute dieptepunt de klap die aan Jetro is uitgedeeld door een hersenloze imbeciel. Hij is inmiddels gepakt en we hopen dat hij de hoogste straf krijgt die je kunt verzinnen.”

De veldbetreder is eveneens aan de beurt, zo benadrukt Gudde. “Dit soort excessen hoort niet in de maatschappij thuis en zeker niet in een stadion waar ook kinderen zitten te kijken. Het is een regelrechte schande.” Tot overmaat van ramp dreigt een wedstrijd zonder publiek, aangezien er een voorwaardelijke straf openstaat. “We hebben er juist alles aan gedaan met extra beveiliging en vuurwerkhonden en dan dit. Ik vrees voor grote gevolgen.”

Speelt Oranje gelijk tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Levenslange stadionverboden gewenst?

  • Ja
  • Nee
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie